Ambitiøs film om Bibelens David ventes klar i 2024

’David’ bliver den største kristne animationsfilm siden ’Prinsen af Egypten’, lyder det fra Angel Studios.

Angel Studios håber, at deres animationsfilm om hyrdedrengen, sangskriveren, musikeren, krigeren og kongen David kan inspirere især unge og give dem tro og håb.

Gennem tre år har det kristne filmselskab Angel Studios arbejdet med at fremstille en autentisk bibelsk film af høj kvalitet og med stor underholdningsværdi om hyrdedrengen, der besejrede kæmpen Goliat og senere blev konge over Israel.

Angel Studios, der har producer og regissør Phil Cunningham i spidsen, satser på at den nye storfilm bliver den største kristne animationsfilm siden filmselskabet DreamsWorks lancerede ”Prinsen af Egypten”.

Autentisk og humoristisk

Filmen ”David” skal dels være autentisk i forhold til de bibelske beretninger, og dels være underholdende, morsom og af høj kvalitet. Filmholdet fortæller, at de er inspireret af både Disney og Pixar, og flere af manuskriptforfatterne har tidligere arbejdet med animationsfilm som ”Find Nemo”, ”Monsterbedriften” og ”De Utrolige”.

– Vi elsker stilen og humoren i Disneys ”To på flugt”, samt den skønne musik til bibelske animationsfilm som ”Prinsen af Egypten”, skriver produktionsselskabet på hjemmesiden.

Flere milliarder kender beretningen om David

Filmselskabet er overbevist om, at der findes et behov for kristne kvalitetsfilm. Her nævner de igen animationsfilmen ”Prinsen af Egypten”, men også spillefilm som Mel Gibsons ”The Passion of The Christ” har været en stor biografsucces.

– Vi tror, at filmen ”David” vil tilgodese et stort uopfyldt behov. Der er over 2,5 milliarder mennesker over hele verden, som tror på historien om David. Alle kender historien om David og Goliat, men det er bare et af flere højdepunkter i den ekstraordinære historie. David var sangskriver, hyrde, musiker, poet, kriger og leder, og han følte sig lige så godt tilpas i den vilde ørken som i paladset, skriver filmselskabet på hjemmesiden.

Holdet bag The Chosen

Angel Studios er netop nu mest kendt for deres succes med tv-serien The Chosen, der handler om Jesu liv, og de har høje ambitioner for ”David”.

– Vores mål er at få den største biografpremiere, som nogensinde er set for en animationsfilm. Vi tror, at vi kommer til at lave alle tiders mest sete animationsfilm ved at fortælle historien om David, som du aldrig har set den før, forklarer filmselskabet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kæmpestor inspiration

”Dagens samfund har desperat brug for at høre historien om David. Han er en af de mest inspirerende karakterer i menneskehedens historie. Det er den ultimative underdog-historie om fårehyrden, som dræbte en kæmpe”, står det på hjemmesiden. For at sikre autenciteten har Angel Studios været på fire research-rejser til Israel. Alligevel regner de med at kunne producere ”David” til under en brøkdel af det, som tilsvarende animationsfilm koster, nemlig omkring 54 millioner dollar.

Indtil videre har selskabet via crowdfunding indsamlet 19 millioner dollar til projektet. Den svenske musiker Jonas Myrin, som skrev den grammy-vindende sang ”10.000 Reasons” (Bless The Lord), leverer musikken. Filmen ventes at blive lanceret i sommeren 2024.