BDM udsender erfarent missionær-ægtepar til Tanzania

I september sætter Hanne Kudeha og Kjeld Simonsen kurs mod havnebyen Kigoma ved Tanganyika-søen i det vestlige Tanzania. Foto: BDM

Ægteparret Hanne Kudeha Simonsen og Kjeld Simonsen fra landsbyen Timring mellem Herning og Holstebro skal gøre tjeneste i Kigoma-provinsen i det østlige Tanzania, helt inde ved Tanganyikasøen på grænsen til nabolandet Demokratisk Republik Congo.

Fra september skal de bistå den lokale Brødrekirke med undervisning, konstruktion og vedligeholdelse af bygninger – og måske som rådgivere på udviklingsprojekter. Her vil parrets store kendskab og kærlighed til Afrika – og deres mangeårige erfaringer fra tidligere ophold som volontører og udsendte missionærer i netop Tanzania komme til deres ret.

Født i Tanzania

Hanne Kudeha Simonsen kender Tanzania, missions-arbejdet og Brødremenigheden bedre end de fleste, da hun selv er født i Tanzania for 57 år siden som barn af udsendte BDM-missionærer. Hun voksede op i Danmark og blev i midten af 80’erne – efter sin studentereksamen – ansat som lærer for danske missionærbørn i Mpanda.

Dengang på kontrakt hos Brødremenighedens Danske Mission (BDM), inden hun senere som uddannet lærer blev udsendt til Tanzania endnu engang under Det Danske Missionsselskab, nu Danmission. Her traf hun sin senere ægtefælle, den to år ældre Kjeld Simonsen fra Ejstrupholm, der i 1989 blev udsendt af DMS som volontør i Bukoba og senere som missionær i Karagwe; begge i det nordlige Tanzania.

Parret blev gift – og var i de følgende år ud sammen som missionærpar i Karagwe og Bukoba, hvor det sammenlagt blev til ni års tjeneste i den lutherske kirke. Parret har siden opholdt sig permanent i Danmark, hvor Kjeld Simonsen har drevet sin egen forretning som selvstændig murer med base på egnen omkring Herning i det vestlige Jylland.

Tilbage efter 30 år

Nu vender parret tilbage til Afrika og til Tanzania, hvor deres fælles livsrejse startede for mere end 30 år siden. Huset i Timring er til salg. Kjelds murerforretning er under afvikling, og de store rejsekufferter skal findes frem, inden de til september måned sætter kurs mod Kigoma-regionen i Tanzania som et meget erfarent mission-ægtepar hos BDM i Christiansfeld.

Her er begejstringen stor over den snarlige udsendelse af Hanne og Kjeld Simonsen.

– Det er en stor glæde for os at kunne sende ægteparret Simonsen til Kigoma. Parret har meget værdifuld erfaring med i bagagen, og vi er sikre på, at de begge vil blive en velsignelse for vores partnerkirke i Lake Tanganyika-provinsen,” udtaler generalsekretær Arngeir Langås fra Brødremenighedens Danske Mission.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Allerede nu, før parret forlader Danmark, er det naturligt for os, at vi omslutter Hanne og Kjeld i forbøn. Vi tror og beder om, at de selv bliver velsignet i opgaverne og bliver en velsignelse blandt dem, de rejser ud for at tjene!!
Kjeld og Hanne vil holde kontakten ved lige med deres tre voksne børn hjemme i Danmark via Facetime og gensidige besøg.