Ny generalsekretær i Israelsmissionen kommer fra KFS

Den danske Israelsmission har ansat den 42-årige cand.theol. Christian Rasmussen som ny generalsekretær fra 1. januar 2023.

Israelsmissionen formål er at give evangeliet tilbage til det jødiske folk, og det er den vision, Christian Rasmussen skal bære videre. Han overtager posten fra cand.mag. Arne H. Pedersen, som har været generalsekretær siden 2018. De sidste seks år har Christian arbejdet som generalsekretær i Kristeligt Forbund For Studerende.

Messias tilbage til jøderne

”Det må ligge enhver Jesus-troende på sinde, at det jødiske folk skal lære jødernes Messias at kende, og jeg glæder mig til igen at arbejde med på at gøre Jesus kendt blandt jøder,” fortæller Christian Rasmussen om ansættelsen.

Var præst i Tel Aviv

Christian og Lisbeth har også tidligere boet i Israel, da han i et halvt år var volontør i den danske kirke i Jerusalem.
Herefter var Christian Rasmussen fra 2009-2016 udsendt af Den Danske Israelsmission og Danske Sømands- og Udlandskirker til Immanuelkirken i Tel Aviv-Jaffo i Israel, med sin familie.

Her afløste han Jan Mortensen, som idag er præst i Kristkirken i Kolding. Christian Rasmussen var i Jaffo-Tel Aviv præst og leder for kirkens internationale menighed med omkring 80 protestanter, katolikker og russisk-ortodokse. Lisbeth var leder af kirkens børnearbejde og en bibelstudiegruppe for kvinder.

Centeret var den 106 år gamle Immanuel Kirke, som drives af Den Norske Israelsmission. Kirken kaldes også ”den lille, hvide kirke” og er i nygotisk stil midt i en bydel, hvor Jaffa, som er en af verdens ældste byer, smelter sammen med den meget moderne metropol Tel Aviv.

”Denne pittoreske bydel kaldes American-German Colony og er opkaldt efter de amerikanske evangeliske kristne, der kom hertil fra Janesport, Maine, i 1866, og tyske kristne pilgrimme,” fortalte Udfordringens korrespondent Richard Oestermann i en artikel i 2010 om familien Rasmussen.

I de første 50 år efter kirkens indvielse i 1904 bestod menigheden hovedsagelig af lutheranere fra Tyskland. Men efter 2. verdenskrig og oprettelsen af staten Israel vedtog det israelske parlament Knesset i 1950 at konfiskere al tysk ejendom – bortset fra den tysk-lutherske kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 1955 blev ejendommen og brugsretten overdraget til Den Norske Israelsmission. Siden har norske, finske, færøske, danske og svenske Israelsmissioner arbejdet sammen om kirken. Lisbeth er folkeskolelærer, født i Herning og opvokset i Holstebro. De har fire børn: Jakob på 18 år, Magnus på 17, Amanda på 14, og Simon på 13. Familien bor i Løsning ved Horsens.