De tre vinduespudsere i Tokyo

Af Jenis av Rana Færøsk læge og politiker Udenrigs-, undervisnings- og kulturminister for Færøerne.

Dagen efter palmesøndag sad jeg foran et vindue på hotel the Prince Gallery og nød udsynet over Tokyo. Hotellet er placeret centralt i storbyen, og værelset, hvor jeg boede, lå på 33. etage. Udsynet var betagende og højden imponerende. Det var første gang, jeg besøgte Japan.

Jeg forberedte mig til mine møder med ministre fra udenrigsministeriet og fra energi-, handels- og industriministeriet.

Pludselig fangede mine øjne nogle skygger, som hastigt nærmede sig udenfor vinduet. Overrasket trak jeg mig tilbage uden nogen tanke om, hvad det kunne være. Skyggerne forsvandt, men efter nogle minutter afslørede virkeligheden sig – midt ud for mit vindue.

Da jeg så de tre viduespudsere, som stod på et delvist indelukket stativ, som blev hejset op og ned vedhjælp af wire, fik jeg travlt med at finde mobiltelefonen frem. Glade smilede de til den undrende og uvidende færing, mens de grundigt vaskede og tørrede vindue og lister, tilsyneladende uden at tænke over, hvor højt oppe de var.

Imponeret iagttog jeg deres velfungerende samarbejde. Hver kost, hver tovende, ja hver detalje virkede indstuderet og planlagt, så de kunne udføre deres arbejde i 110 meters højde- uden frygt eller bæven.

Mens jeg stod indenfor de sikre ruder, mindede Jesus mig om den tryghed, som Han ønsker, at jeg dagligt skal nyde. Om højderne er svimlende, om solen skinner, om vinden suser eller stormen raser, så er han hos mig og garanterer min sikkerhed. Ikke med menneskelige midler, som kan svigte, når vi mindst forventer det, men med sejren på Golgata som garanti!

”Frygt ikke”, ”Vær ikke bange”, ”Jeg er med jer”! Gang på gang gentager Han dette. Og Han viser os sine hænder og sine fødder med synlige mærker af Hans store kærlighed til os.

Lad os gøre det til en daglig vane, igen og igen at minde os om, hvor højt Han elsker os. Nogle af Hans utallige løfter bliver vi mindet om i brevet til de kristne i Rom, hvor vi bl.a. læser, at:
”intet i hele universet kan skille os fra Guds kærlighed – hverken engle eller åndsmagter, hverken det, som eksisterer nu, eller det, som vil komme i fremtiden, hverken himmelrummets eller havdybets kræfter. Nej, intet i livet – end ikke døden – kan rive os ud af den kærlighed, som Gud har vist os gennem Jesus Kristus, vores Herre!”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stoler vi på Ham, kan vi bevæge os lige så sikre og trygge som de tre vinduespudsere i Tokyo.