De fleste pro-life folk er kvinder!

– De fleste abortmodstandere er kvinder, erkender komiker og tv-vært Bill Maher i et HBO-program om abortrettigheder.

TV-værten Bill Maher fra kanalen HBO er erklæret aborttilhænger, men han erkender, at den seneste tids abortdebat i USA har lært ham flere ting, han ikke anede før.

I HBO’s Real Time with Maher fortalte han blandt andet, at det lækkede notat fra USA’s højesteret har tvunget ham til at studere problematikken nærmere.

“Jeg lærte nogle ting i denne uge [uge 19, red.] – fordi det stod på forsiden – at der var nogle helt grundlæggende ting, jeg ikke vidste om abort. …de moderne lande i Europa er langt mere restriktive end vi er,” fortalte tv-værten med henvisning til, at mange lande begrænser retten til abort til første trimester. Men han havde også fundet ud af, at de fleste pro-life personer er kvinder, hvilket er i modstrid med den stereotype fremstilling af ”undertrykkende mørkemænd” og kvinder, der ”må kæmpe for deres ret”.

Bill Maher interviewede Ian Bremmer og Jane Harman om abortdebatten og hvordan den splitter befolkningen i USA.

Fakta fra USA

En undersøgelse foretaget af Vox and PerryUndem fra 2015 viser, at lidt flere kvinder end mænd kalder sig pro-life.
En Gallup-undersøgelse fra 2018 viste ligeledes, at mænd i højere grad end kvinder har tendens til at gå ind for fri abort under alle omstændingheder.

Washington Post kunne i 2017 bekræfte, at USA er det ene af de kun 7 – ud af 198 – lande, som tillader abort efter 20 graviditetsuger, skriver Christian Headlines.com.