Englenes ’mor’ taler ikke mere med falske ’engle’

Doreen Virtue opgav sit lukrative liv som New Age-ikon, da hun læste Det Gamle Testamente.

Doreen Virtue levede det vildeste luksusliv, mens hun var en berømt New Age-underviser. Men det har ændret sig siden 2019. Foto: www.truthforlife.org

– Mine bøger og kurser om New Age gav mig både berømmelse og penge. Men nu beder jeg folk glemme alt, hvad jeg underviste om, siger Doreen Virtue, der så sent som i 2019 var verdens førende New Age-forfatter.

– Vi levede det vildeste luksusliv på en stor ranch på Hawaii. Forlagschefen behandlede mig som en rockstjerne, og min mand og jeg fløj på første klasse til totalt udsolgte workshops verden over. Vi boede i penthouse-suiter på dyre hoteller og hyggede os med de kendte.

Men trods al denne succes havde jeg ikke fred i sjælen. Trods al min søgen i New Age var der svar, som jeg aldrig kunne finde, fortalte Doreen i januar 2021 i et interview med pastor Alistair Begg fra Cleveland, Ohio. Videoen kan ses på truthforlife.org.

Djævelens bedrag

– Jeg voksede op i den falske kirke, som hedder Christian Science (Kristen Videnskab, red.). Min mor påstod, at vi var kristne, men jeg lærte at ignorere det “negative” i Bibelen. Gud opfattes mest som en slags ”lampeånd”, der giver os, hvad vi ønsker. Hvis vi læste i Bibelen, var det udvalgte vers, som vi læste ude af sammenhæng. Så jeg var et let offer for Djævelens bedrag, fortæller Doreen, der læste psykologi på Chapman University i Californien og blev professionel terapeut. Senere begyndte hun at skrive selvhjælpsbøger for større forlag og talte på konferencer samt i radio- og tv-udsendelser om selvhjælpens ”evangelium”.

I Danmark forhandles Doreen Virtues bøger og englekort stadig, selv om hun har fortrudt udgivelsen af dem.

Psykologi + New Age

Et New Age-forlag udgav Doreens speciale som en selvhjælpsbog, og sammen med udgiveren begyndte hun at skrive andre psykologibøger præget af Christian Science’s lære. Doreen opfandt ”englekortene”, der fortæller om skytsengle, fordi hun syntes, at tarot-kort var skræmmende.

Englekortene og -bøgerne blev meget populære, og Doreen rejste rundt til forskellige New Age-messer i hele Nordamerika. Gennem New Age-messerne blev Doreen dybt involveret i denne verden med helbredende krystaller, healingteknikker, energi, massage og yoga.

En hjemmelavet Jesus

– Mange folk inden for New Age mener, at kristendommen er fuld af dogmatiske regler, men de har også deres egne strenge standarder for, hvad en ”oplyst person” må og ikke må. Jeg troede, at hver eneste tanke, jeg tænkte, var et budskab eller et tegn fra Gud eller hans engle. Hele tiden overbeviste jeg mig selv om, at jeg var en kristen. Men altså en kristen af den fordomsfri type, der var hævet over alle de snæversynede kristne, der bare troede på Jesus.

For mig fungerede Jesus som en ”åndelig vejleder”, der som en anden lampeånd hjalp mig til at få mine ønsker opfyldt. Jeg studerede verdensreligionerne, og jeg havde endda en halskæde med symboler fra alle de større religioner. Jeg troede, at alle veje ledte til himlen, og at alle religioner tilbeder den samme Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Naturligvis ville hverken jeg eller nogen af de andre New Age-lærere nogensinde henvise til den rigtige Jesus Kristus. Vi ville absolut heller ikke nogensinde opfordre nogen til at læse i Bibelen. Derimod opfordrede vi folk til at følge deres egne selviske ønsker, så de blev endnu mere begærlige og materialistiske.

Troede hun hjalp Gud

– Jeg lærte andre, at mennesker bare skal følge deres hjerte. Jesus accepterer alt, bare vi er lykkelige og positive. Der findes ikke synd! Der fandtes heller ikke noget helvede eller en djævel, og korsfæstelsen var bare en metafor. Jeg troede virkelig dengang, at jeg hjalp Gud med min New Age-undervisning, fortæller Doreen.
Men så hørte hun en prædiken…

– Alle mennesker er syndere, og vi har brug for Jesus som frelser, fastslår pastor Alistair Begg i sit interview med Doreen Virtue.

Omvendelsen

– I januar 2015 hørte jeg en prædiken af Alistar Begg over 2 Tim. 4 om, at folk vil holde sig til forkyndere, der fortæller dem, hvad de gerne vil høre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det rystede mig at høre, at jeg var en falsk lærer, selv om jeg prøvede at give folk håb. Men det førte til, at jeg gik i kirke og læste Bibelen. Især 5. Mos. 18 er tydelig om, at man ikke må øve spådomskunst eller troldomskunst.
Jeg knælede og angrede min synd og bad Jesus tilgive mig min falske lære – og alle dem, der havde lyttet til den.

Jeg knælede og angrede min synd
og bad Jesus tilgive mig min falske lære
– og alle dem, der havde lyttet til den.

Interview fra dec. 2021

– Nu har jeg Jesus i mit liv, og fred i hjertet. Min mand og jeg brugte før i tiden flere penge, end vi tjente, selv om vi tjente meget. Men efter vores omvendelse fik min mand og jeg økonomiske problemer. Vi måtte sælge vores ranch, og vi har trukket vore produkter tilbage fra det amerikanske marked. Jeg har det skrækkeligt ved tanken om, hvad jeg har udsat andre for.

Men Gud lover at give os det, vi har behov for. New Age er næsten som hekseri, hvor man vil have kontrol og styr på det hele.
Nu har jeg læst hele Bibelen flere gange og læst teologi. Gud styrer. Vi må bede Fadervor, og vi må bede Gud om det daglige brød og om at tilgive os. Vi behøver ikke andet, slutter den tidligere vejleder i østlige religoner.