Henning Fausholt er pludselig død i Uganda

Henning Fausholt elskede det primitive liv i Uganda.

Henning Fausholt er pludselig død af hjertestop i Uganda i en alder af kun 52 år. Han var i 2009 en af grundlæggerne af foreningen Hope Danmark.

Forud havde Henning en række job. Bl.a. var han med til at arrangere den praktiske side af den store SommerOase i nogle år. Han var oprindeligt butiksuddannet, men der skulle ske noget mere i hans liv. Så han tog til Afrika, hvor han trivedes godt.

Hope Danmark hjælper bl.a. børn til en bedre fremtid. Henning oprettede foreningen sammen med læge Jette Høst, som han også blev gift med, og Anne Mie og Leif Johansen. Foreningen hjælper bl.a. børn til en bedre fremtid. Hope er opbygget, så man i Uganda har nogle ansatte medarbejdere, mens de danske medarbejdere selv skal sørge for deres eget underhold. Henning var international koordinator.

– Hennings død er et stort tab for os, siger formanden for Hope Danmark, Hans Christian Hansen. – Han var meget initiativrig og opfindsom. Det var ham, der stod for opbygningen af vores kontor i Kumulu i Uganda i 2018, så det fx også kunne fungere, når strømmen var væk. Og han sørgede for, at vi over internettet kunne følge arbejdet, så alt var transparent. Det er meget vigtigt at undgå korruption i et sådan et land, forklarer Hans Christian Hansen.

Henning efterlader sig to voksne børn: Sigurd og Emma fra et tidligere ægteskab, og Anton som han fik sammen med Jette Høst.
Mindehøjtiden finder sted på Rudehøj Efterskole, Odder, den 14. maj kl. 13.