Ingen kødannelse hos Herren!

Jørn Nielsen
H.C. Lumbyes Vej 159A
4700 Næstved

Mange oplever sikkert at få telefon-beskeden fra en offentlig instans: ”Det er i øjeblikket lang ventetid. Du er nu nummer fx 17 i køen.” Man skal huske at præsentere sig som et nummer (CPR-nummer) og ikke med sit navn. Det kommer i 2. række. For vi er kun numre.

Jeg blev netop i den situation mindet om, at hos Gud står vi ikke i kø som upersonlige numre. For det er vi jo ikke. Hver eneste sjæl har uendelig værdi, for ellers ville vor Herre Jesus ikke sige:: ”Hvad kan et menneske give til vederlag for sin sjæl?” (Mt. 16:26), Ingen sjæl kan gøres op i penge.

Sådan skal vi lære at se med Herrens øjne på mennesker, han sender på vor vej. Dem som vi om morgenen har bedt for uden at kende dem, men som kan være en dyrebar vidnemulighed. Da falder irritationsmomentet med telefon-kø hos det offentlige til jorden.