Jubelåret er godt i gang

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

I den forløbne uge har vi fået mange nye jubelårs-abonnenter. Samtidig har mange læsere nok kigget tilbage, når de skulle tælle, hvor mange år, de havde holdt Udfordringen.

Måske tænker du også tilbage på en tid med åndelig fornyelse? ”Den første kærlighed.” Åb.2,4 På side 3 af avisen har vi denne gang et interview med Ole Salomonsen, som var dybt involveret i et yogi ashram og falske religioner, da han for ca. 50 år siden blev kristen. Det skete, fordi der var nogle unge, som mødte mennesker med de gode nyheder om, at Jesus Kristus kan hjælpe. Og siden var der andre gode kristne, der hjalp ham fri af de falske ånder, han var blevet befængt med.

Hvis du er kristen, har du nok også en historie om, hvornår det med Jesus blev levende og livsvigtigt for dig. Så det ikke bare var tradition og vaner, som du gik stille med, men hvor du fik ny kraft, frit mod og ny glæde over troen. Hvis du mangler det i dag, så tal med Jesus om det, så troen ikke er en belastning, men en daglig styrke.

Bods- og Bededag hele året

Vi har lige haft Bededag i fredags. Vi skulle derfor lave avisen færdig FØR, så den kunne blive trykt og udsendt torsdag. Derfor gav det ikke mening at opfordre til bøn på Bededag, for når avisen udkommer, HAR vi haft Bededag. Men hvis du har fået Jesus fra hjernen ned i hjertet, så beder du på en måde uafbrudt, som Paulus skriver.

Du er hele tiden i kontakt med Gud og Jesus gennem Helligånden. Du kan når som helst få hjælp og vejledning. I perioder glemmer vi den ressource. Vi kæmper selv med vores problemer og tænker os selv til døde(!). Vi ligger søvnløse om natten, mens vi bekymrer os om alt muligt. Indtil vi nogle gange når til et håbløst punkt, hvor der ikke ER andre muligheder end at bede Gud om hjælp.

Denne overnaturlige relation redder os fra at blive forhærdede. For vi kan ikke have en levende forbindelse oventil, mens vi samtidig ligger i konflikt, had og nag til andre. Guds ånd i os virker, at vi ser vores egne fejl, omvender os og ønsker at få tilgivelse, ligesom vi tilgiver andre.
Tag imod Helligånden på ny i Jubelåret!

Vi har valgt at fokusere på det bibelske Jubelår ved Udfordringens 50. jubilæumsårgang. For jubelåret var netop et år, hvor man eftergav gæld, satte mennesker fri, lod jorden og arbejdet hvile og ryddede op i forholdet til både Gud og mennesker. Og Gud lovede at sørge for dem. Men der gik ikke lang tid, før jøderne holdt op med at fejre jubelår og sabbatsår. Og resultatet blev jo derefter.

Som bekendt må man forære et gratis abonnement væk i Udfordringens jubelår, hvor avisen er udkommet i 50 år. Og for hvert ti-år, man har holdt avisen, må man forære yderligere gratis abonnementer væk. (Se mere her) Formålet med det hele er at udbrede avisen til nye læsere. Og som der står i den gode bog: ”I har fået det for intet, giv det for intet!” (Matt.10,8)


Artiklen fortsætter efter annoncen:De fleste af os har ganske vist betalt for abonnementet. Men det passer på frelsen og Guds nåde i vores liv. Vi har ikke betalt for frelsen, og vi har ikke gjort os fortjente til Guds godhed. Derfor skal vi også være villige til at give det videre. At være gavmilde og gæstfrie og gøre det gode, ja, men især at give frelsen videre. At hjælpe andre til at tro på Jesus og blive frelst.

Så lad Udfordringens Jubelår minde os om at gøre vores eget liv til et jubelår. At invitere Jesus indenfor på ny – ikke blot med ord og bønner, men ved at fylde os med det, som kommer fra Helligånden. Det, der giver liv i overflod.