Salmernes Bog inspirerer til bøn

Davids Salmer er fyldt med store følelser og stærke bønner, så dem har forfatteren også brugt – igen og igen. For salmerne inspirerer til enhver situation til alle tider.

Forfatteren har ud fra sine egne erfaringer bl.a. som sognepræst i Møllevangskirken skrevet bønner, som er ”vokset ud af erfaringen af at leve mellem lys og mørke.” De er et poetisk gensvar, skrevet i god dansk stil og ånd til nutidens læsere, klart, nøgternt og fyndigt! Og det begrunder jeg med, at jeg engang på en retræte fik anbefalet en god engelsk bog til brug for bøn ud fra Salmernes Bog, men det er opløftende, at også danskere skriver den slags, for det danske sprog kan noget, som netop passer her til lands!

Læs og bed med!

Bønnerne går kronologisk frem efter Salmernes Bog med overskrift i form af et bibelvers og tema affødt af salmen. Bønnerne er korte og samtidig en refleksion. Det kan netop inspirere læserne til at læse hele kapitlet i Salmernes Bog og selv dykke ned i temaet for at tilføje egne bønner til tak, trøst, klage, opmuntring og opbyggelse. For meget i menneskers eksistens har ikke forandret sig, skriver Jakobsen.

Nogle eksempler fra bogen:
Sl 3,8 – Frygt: ”….Frels mine ord fra at drukne i et syrebad af smålighed og sure opstød. Velsign min tunge så der kun kommer fred ud af min mund.”

Sl 33,15 – Hjertestarter: ”…Lad vores hjerter juble og takke dig for det hjerte som lever og længes efter fællesskab.”
62,2 – Sjælefred: ”Mit hjerte er tungt som bly. Min vilje let som et vindpust. Du, som er sjælens fred og hjertets vilje, tilgiv mig, og lad mig finde ind i dit hjerteslag.”

Sl 144,5 – Himmerig: ”Himmelske Gud. Sænk din himmel så du rører os, så vi kan gå rundt ikke med næsen i sky, men med fødderne plantet i dit himmerige. Lad din himmel dække hele jorden, og giv os et stykke med sky, så vi kan dele med hinanden og du får jordforbindelse gennem os.”

Hanne Jul Jakobsen:
Brugte bønner
160 sider. 185 kr.
Eksistensen