Å-festival igen i pinsen

I Pinsen holdes den store kristne Å-festival i Sdr. Felding, som normalt tiltrækker ca. 4.000 besøgende.

Det sker i den lille by Sdr. Felding, der ligger ca. 25 km sydvest for Herning. Festivalen har i et par år kun været tilgængelig på en online-udgave på grund af Corona-restriktionerne. Men i år kan man endelig komme til en ”live-version” med en masse musik og god stemning.

Festivalen bliver både som man kender den, men i år skal der også prøves nogle nye initiativer af. Blandt andet bliver den tidligere grill ”Å-Pølsen”, skiftet ud med et nyt og spændende Streetfood koncept, hvor deltagerne kan købe forskellige lækre retter, fortæller formanden for Å-festival, Kåre Dyhr Pedersen, som har savnet deltagerne.

”Å-festival er til for at mødes og være sammen med hinanden i det kristne fællesskab. To år med nedlukning og begrænset samvær har vist, hvor vigtigt det fysiske fællesskab er. Derfor glæder det mig også, at vi er tilbage lige netop med det. Det gælder både i det store telt til koncerter, talere og ned i de enkelte campingvogne sent på aftenen. Vi skal være sammen i år ”live”” fortæller han.

Det populære kristne band Casting Crowns (US) optræder igen på Å-festival. Sidste gang var i 2007.

Musik til enhver smag

I år gæster KB (US) og Sarah Reeves (US) festivalens store koncertscene for første gang, mens bandet Casting Crowns (US) vender tilbage for forhåbentlig en lige så succesfuld koncert, som da de sidst gæstede Danmark i 2007. Derudover sker der også nye ting på den store scene, når den danske, kristne DJ, Ullegnu, skal fyre op for et kæmpe danceparty lørdag aften.

”Vi har før prøvet at have DJ på en af vores mindre scener, men i år skal det have hele armen. Her skal vi feste og være sammen på en anden måde, end hvad de andre koncerter lægger op til”, fortæller Kåre Dyhr Pedersen og fortsætter: ”Vi har et dejligt bredt udvalg af musik på programmet i år, så der er noget for en hver smag. Vi håber derfor, at alle festivalgæster kan få lov til at nyde noget lækkert musik”.

FAKTA OM Å-FESTIVAL

• Å-festival er Danmarks største kristne musikfestival med over 4.000 besøgende

• Festivalen afholdes hvert år i pinsen, i år den 3.-6. juni 2022


Artiklen fortsætter efter annoncen:• Å-festival afholdes for 32. gang i Sdr. Felding

• Der er gratis adgang til alle koncerter på Å-festival

• Pladsen kan rumme over 700 enheder


Artiklen fortsætter efter annoncen:• Å-festival drives udelukkende af frivillige ildsjæle

• Å-festival arrangeres af IMU & Indre Mission ud fra Sdr. Felding Missionshus samt repræsentanter fra Indre Missions arbejde på landsplan.