Find dig en advokat!

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Den norske avis VG (som svarer til vores Ekstrabladet) skrev i 2018 ikke færre end 40 kritiske artikler om Svein Magne Pedersens mission ”Jesus læger”. Det meste gav et fordrejet billede af det kristne arbejde.

Man kan forestille sig, hvor ubehageligt det var for denne kristne leder, der bruger al sin tid på at bede for syge. Han har endda oprettet et sundhedscenter, hvor syge kan komme og finde helbredelse gennem forbøn. Men dette er han også blevet angrebet skånselsløst for.

Hjælp fra en dygtig advokat

– Jeg kontaktede Norges bedste advokat, Hans Christian Elden. Han tog sagen og førte den til sejr for os: ”Intet strafbart”, var hans konklusion. Politiet fandt ikke noget, der kunne være mistænkeligt, og droppede sagen. Fondstilsynet oplyste, at vi havde brugt pengene på det, der var indeni de rammer, som de var beregnet til: missionsarbejde. De havde kun små bemærkninger til vores virksomhed, fortæller Svein Magne Pedersen, som også har medvirket ved enkelte møder i Danmark.

– Vi gik sejrsrigt ud af to år med kamp. Vi kunne selv have kæmpet imod VG’s løgne, men jeg er evangelist og ikke advokat. Det ville have været et haltende forsvar. Jeg ville have kørt mig selv i sænk. Jeg overlod sagen til en advokat, som førte sagen til sejr. Det var også en stor lettelse og trøst for os i missionen, at han kunne tage sagen i en tid, hvor VG fortsatte med deres løgne og beskidte tricks, fortæller Svein Magne Pedersen.

Helligånden er vores advokat

På samme måde, som Svein Magne og hans mission fik hjælp fra en verdslig advokat, sådan kan vi bede om og få hjælp fra Helligånden.
Et græsk ord for Helligånden er faktisk ”paraklet”. Ordet kommer af para – ved siden af. Og man kan forestille sig en medhjælper, der løber op på siden af en træt løber og støtter, trøster og opmuntrer ham.

Sådan vil Helligånden også gøre for dig og mig, hvis vi overgiver vores sag til ham. Stol på Gud, som virker gennem Helligånden. Så kommer der en løsning på sagen.

Guds ånd sejrer over verdens ånd

I stedet for at tro på de sataniske angreb på kristne ledere skal vi hellere huske at bede for dem. Svein Magne og andre er i frontlinjen, fordi de vil noget i Guds rige og ikke blot vil nyde anerkendelse fra verden. Derfor risikerer de at blive bagtalt og hængt ud. Gode kristne ledere er altid i front. Og der er åndelig kamp om dem på mange mærkelige måder. Men der er også sejr.

For hvad enten vi er ledere eller menige kristne, så gælder det, at den ånd, som er i os, er større end den ånd, som er i verden. (Se 1. Johs. 4,4) Lad os handle i den ånd og lade Helligånden være vores advokat.


Artiklen fortsætter efter annoncen: