Flere tager igen til Israel

Antallet af danske turister er mere en tredoblet siden februar og næsten på niveau med 2019.

Peter Nissen er midlertidig rejsekonulent for det kristne rejsebureau Felix Rejser, som nu rejser sig efter nedlukningen.

Israel har været hårdt ramt af corona-restriktioner de sidste to år. Turisterne har skulle i karantæne, og generelt er rejselysten faldet. Men nu vender det.

Nye tal viser, at rejselysten er tilbage, og det mærker man i rejsebranchen. Københavns lufthavns passager-tal viser, at otte ud af ti rejsende er tilbage, hvis man sammenligner med antallet af rejsende før pandemien.

Flere rejser til Israel

Og det gælder også Israel. Tal fra Israels turistministerium viser, at antallet af besøgende danske turister er mere en tredoblet siden februar og næsten oppe på niveau med antallet af turister i 2019.

– Efter at Israel har fjernet alle restriktioner, er interessen steget voldsomt, fortæller rejsekonsulent Peter Nissen, hos det kristne rejsebureau Felix Rejser. Også på den israelske ambassade oplever man, at rejselysten er kommet i gang. Udsigten til mere inflation holder heller ikke danskerne tilbage fra at booke en rejse til udlandet.

– Krigen i Ukraine kan måske få folk til at trykke lidt på bremsen, men ikke når det gælder Israel, siger Peter Nissen.

– Mediernes fokus på Ukraine har faktisk betydet, at medierne ikke fortæller så mange af de negative konflikthistorier om Mellemøsten.
Og desuden er israelerne gode til at passe på deres turister, siger Peter Nissen. Han mener faktisk, at det er mere trygt at rejse til Israel end til USA!

– Vi må udnytte den mulighed, der er nu, siger Christina Elisabeth Leinum.

Rejse til Løvhyttefesten

Den Kristne Ambassade er en af de rejsearrangører, som nu igen udbyder grupperejser. Lederen Christina Elisabeth Leinum fortæller, at der har været stor interesse om ambassadens turrejse i oktober til Løvhyttefesten.

– Vi har siden 1980 taget danskere med til Løvhyttefesten i Jerusalem. At vi ikke har været i Jerusalem de seneste to år, har været smerteligt. Så det er med ekstra stor glæde, at vi igen kan repræsentere Danmark med en gruppe danskere, siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Løvhyttefesten nævnes i 3. Mosebog, hvor israelitterne befales hvert år i en uge at bo og spise i en løvhytte, for at mindes de mange de 40 års ørkenvandring fra Egypten til Israel. Den Kristne Ambassde bruger hvert år anledningen til at markere støtten til de hjemvendte jøder. Det sker bl.a. med en Jerusalems-march, hvor tusindvis af udlændinge går gennem byen med deres landes flag. Den Kristne Ambassade har i år udbudt to slags rejser til denne fest for at imødekomme de rejsendes forskellige økonomi.

– Vi vil gerne give flest mulig en chance for at komme med til Løvhyttefesten, så vi har lagt os i selen for at lave en rejse, som dækker de flestes behov. Vi ved ikke, hvad fremtiden bliver med hensyn til pandemier, så derfor bruger vi det vindue, der er nu, for at komme afsted, siger Christina Elisabeth Leinum.