’Gud stoppede mig, da jeg ville abortere min søn’

Stephen Curry and Ayesha Curry at the Nickelodeon Kids’ Choice Sports Awards 2016 held at the UCLA’s Pauley Pavilion in Westwood, USA on July 14, 2016.

”Gud havde en plan for det barn,” fortæller NBA-stjernen Steph Curry’s mor, Sonya Curry, i en ny bog.

Sonya Curry havde allerede lavet en aftale med abortklinikken for 35 år siden, men aflyste i sidste øjeblik. Det var Gud, der greb ind og forhindrede det, fortæller hun i bogen ”Fierce Love. A Memoir of Family, Fatith and Purpose”.

Mor til to NBA-stjerner

Basketball-spilleren Steph Curry kaldes ofte den største shooter i spillets historie. Han er rekordindehaver for trepointscoringer og blev både i 2015 og 2016 kåret som NBA’s mest værdifulde spiller.

Det var ikke sket, hvis Sonya Curry i sin tid havde gennemført aborten. Den stolte mor til de to NBA-spillere Steph og Seth Curry ses ofte på sidelinjen, når sønnerne spiller. Men det kunne have været helt anderledes, fortæller hun.

”Hvis jeg havde gennemført det [aborten,red.], ville der ikke have været nogen Wardell Stephen Curry II,” fortæller Sonya Curry til pastor Luke Norsworthy i en podcast. ”Gud havde en plan for det barn,” tilføjer hun.

Helligåndens forbøn

Sonya havde besluttet sig for en abort, men ”Ånden var i forbøn på det tidspunkt, selv om jeg dengang slet ikke vidste, at det var sådan”.
Hvis hun havde gennemført aborten, ville det have været anden gang, fortæller hun.

“Jeg ville ikke tage den beslutning igen. Og bagefter måtte jeg bare stole på, at Gud ville være med mig, mens jeg ventede dette barn. “… Jeg bliver berørt, når jeg tænker på det,” siger hun i podcasten.

Sonya Curry skriver i sin nye bog om at være mor til de to fremtidige NBA-spillere Steph Curry fra Golden State Warriors og Seth Curry fra Brooklyn Nets, samt datteren Sydel.

Tænker hele tiden på sin abort

Sonya Curry fortæller også, at hun hele tiden tænker på den abort, hun fik foretaget. “Jeg tænker altid på min første situation, og det er noget, der altid vil blive ved én. Og man tænker bare på, hvor han eller hun er, hvad han eller hun gør. Jeg ved, at de er i himlen – jeg tror, han eller hun er i himlen,” fastslår hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men hendes kristne tro giver ny styrke, når hun føler skam over sin fortid. “… Vore valg har konsekvenser, men … vi skal ikke blive ved med at leve i skam og fordømmelse….Og den eneste person, der faktisk kan give os fred i hjertet, er Gud. Og han venter bare [på os, red.] for at gøre det,” fastslår Sonya Curry.

Sonya og Dell Curry blev skilt i 2021 efter 33 års ægteskab. Foruden sønnerne har de datteren Sydel Curry, der har været volleyballspiller, men nu er influencer og helseaktivist.