Jakob bliver generalsekretær i KFS

KFS’ nye generalsekretær, Jakob Skovgård Højlund, er kendt for at være optaget af Jesus og at gøre ham kendt i studieverdenen.

Fra den 1. september skal cand. mag. Jakob Skovgård Højlund være generalsekretær i KFS. Han afløser dermed Christian Rasmussen, der fra samme dato skal være generalsekretær i Israelsmissionen.

Fra KFS lyder den glædelige nyhed, at det er en KFS-kending, der vender hjem. Jakob Skovgård Højlund har nemlig haft en lang KFS-historie, hvor han som studerende var engageret i Aarhus storKFS og i syv år, fra 2013-2020, stod i spidsen for KFS’ Ledertræningscenter, LTC, som forstander.

Jakob er 37 år, uddannet cand.mag. i historie og filosofi og har de seneste to år tjent som sognepræst i Stranda, Norge. Privat er han gift med Laura, og de har tre børn.

Velkommen tilbage!

KFS’ bestyrelsesformand, Per Ladekjær, udtrykker på hjemmesiden, at det er en stor glæde at kunne byde Jakob Højlund velkommen tilbage:

“Vi er glade for at kunne byde Jakob velkommen tilbage i KFS-folden. Vi kender Jakob for en masse godt, som vi ser matcher meget godt med det, som vi får brug for i KFS i de kommende år. Jakob er i stand til at give retning teologisk, strategisk og ledelsesmæssigt i medarbejderflokken. Derudover har han også en stor kærlighed til de studerende, og vi ved fra tiden på LTC, at de studerende også er begejstrede for ham. De oplever en leder, der er tydelig med, hvad han står for, men som også er villig til at gå i dialog og god til at være i øjenhøjde med KFS’erne. Mest af alt er Jakob kendt for at være optaget af Jesus og at gøre ham kendt i studieverdenen. Derfor er vi også overbeviste om, at Jakob er den helt rigtige til at stå i spidsen for KFS, og vi ser frem til samarbejdet.”

Fra Jakob til Jesus

For Jakob Højlund er det også en stor glæde igen at skulle forkynde de gode nyheder i studieverdenen. Han sætter på KFS’ hjemmeside nogle ord på, hvad arbejdet betyder for ham:

”Jeg glæder mig enormt meget til at komme tilbage til KFS og igen blive en del af arbejdet for at kende Jesus og gøre Jesus kendt blandt de studerende. De studerendes åbenhed, nysgerrighed og store spørgelyst har altid tiltalt mig meget. Sådan var det i mine syv år som LTC-forstander, og når jeg kom ud og mødte KFS’ere og gym’ere andre steder i landet, var billedet det samme. Der var meget kort vej fra ”God dag, jeg hedder Jakob” til ”Hvad tænker du om Jesus?” Og det er jo det, det hele handler om: Jesus kom til os, døde og opstod for at redde os fra vores egen skyld og føre os tilbage til Gud, vores skaber, som elsker os – endda så meget at han ville ofre sit eget liv for os! Derfor skal vi snakke om Jesus! Og så ser jeg frem til og er ydmyg over at gå ind i tjenesten som generalsekretær. Det er et stort ansvar, men heldigvis – eller måske snarere: Guds ske tak og lov! – består KFS af en masse fantastiske ansatte, som gør en fremragende indsats. Og dertil kommer alle KFS’erne, som både er hænder, fødder og mund i arbejdet for at gøre Jesus kendt… Hvor er jeg bare taknemlig over, at vi er mange sammen om arbejdet og kan drage nytte af hinanden. Og så vil jeg naturligvis gøre, hvad jeg kan, for at vi i fællesskab holder os til Jesus, hans Ord og evangeliet og på den måde styrkes i troen og vokser i frimodig tjeneste for Jesus, så endnu flere får del i livet med Gud.”