Fra Open Doors til Bibelselskabet

René Ottesen skal være kommunikationschef i Bibelselskabet.

René B. Ottesen

Den 1. august begynder René Ottesen, 58, i en nyoprettet stilling som kommunikationschef i Bibelselskabet, hvor han får ansvar for at binde husets kommunikation sammen til glæde for givere, kirker, kunder og alle andre interesserede, skriver Bibelselskabet i en pressemeddelelse.

René Ottesen, der er uddannet indenfor teologi, retorik og formidling fra Mariager Bibelskole og Aarhus Universitet, tiltrådte den 1. februar 2018 som generalsekretær for det, der dengang hed Åbne Døre.

Tidligere har han været kommunikationschef i Krifa, og han har et stort kendskab til både det fri- og folkekirkelige Danmark. Før ansættelsen i Krifa var René Ottesen forstander for den kristne efterskole Alterna, direktør for Københavns Kristne Radio og præst i Københavns Kristne Kulturcenter.

Stærk formidler

På Bibelselskabet har man store forventninger til samarbejdet med den erfarne formidler. ”At få René Ottesen om bord bliver fantastisk,” siger Bibelselskabets generalsekretær, Johannes Baun.

”Hans erfaring fra en indsamlingsorganisation, der ligesom os er optaget af trosfrihed, hans arbejde med kommunikation i stor skala og hans livslange beskæftigelse med kristendom og formidling bliver værdifulde værktøjer i Bibelselskabets løbende arbejde med at gøre Bibelen nærværende for så mange som overhovedet muligt.”

Selv siger René Ottesen: ”Bibelen har gennem generationer været et samlingspunkt, en kulturbærer og en kilde til håb og trøst for danskerne. Jeg ser det som et kæmpe privilegium at bære den fortælling frem sammen med den dygtige flok medarbejdere i Bibelselskabet.”

René Ottesens CV

René Ottesen har i sit arbejdsliv blandt andet været forstander på efterskolen Alterna (2007-15), kommunikationschef i KRIFA (2015-18) og generalsekretær i den kirkelige ngo Open Doors (2018-22). På uddannelsessiden har han blandt andet en teologisk basisuddannelse, en master i retorik fra AUH og en projektlederuddannelse fra RUC.