Kirkerne fejrer jubilæet med 1000 arrangementer

– Dronning Elizabeths helhjertede tro og tillid til Jesus Kristus står centralt i hendes liv, udtalte en engelsk biskop i anledning af platinjubilæet.

Dronning Elizabeths 70 års regentjubilæum er blevet fejret siden torsdag den 2. juni. Kirker og katedraler havde planlagt over 1000 arrangementer, men desværre måtte dronningen af helbredsårsager opgive at deltage i blandt andet en gudstjeneste i St. Pauls Cathedral fredag.

Aflysningen skabte udbredt bekymring for den 96-årige dronnings helbred. For alle ved, at hun som troende vil have glædet sig meget til at deltage i takkegudstjenesten. Det bekræftes af BBC’s royale korrespondent Sean Coughlan, som mener, at denne gudstjeneste må have været en af hendes højeste prioriteringer i weekenden, skriver TV2.dk.

Festligheder

Christian Today skriver, at mange kirker ville holde deres egne takkegudstjenester og fejre regentjubilæet med træplantninger, blomsterfestivaler og grillfester. Byer og alléer har været smykket med britiske flag og blomster i farverne rød, hvid og blå.
I St Andrew’s Church, i Sampford Courtenay i Devon, har man søndag holdt en gudstjeneste med salmer og musik som under dronningens kroning i Westminster Abbey i 1953.

Helhjertet tro

Om jubilæet siger biskoppen af Exeter, Rt Rev Robert Atwell: ”Traditionelt kalder vi et 70 års jubilæum et ’platin’ jubilæum, og denne hædersbetegnelse er fuldt ud værdig til beskrivelse af Hendes Majestæt dronningens regenttid.

”Hendes urokkelighed både i svære og vanskelige tider og i glædelige tider har været eksemplarisk. Offentlig tjeneste, pligt og en helhjertet kristen tro kendetegner fortsat Dronning Elizabeth som regent. Hendes tillid til Jesus Kristus står centralt i hendes liv.

”Lad os, mens vi fejrer dronningens jubilæum, bede om nåde til at bygge samfund med tillid, tjeneste og retfærdighed, som er værdige ikke bare i forhold til vores dronning, men også over for den Gud, som i Jesus Kristus lover os liv i overflod,” opfordrede biskop Robert Atwell.