Generationsskifte i megakirke

Pastor Rick Warren har oplyst, at han trækker sig som ledende præst i megakirken Saddleback Church i LA efter 43 års tjeneste. Afløseren, Andy Wood, der nu leder Echo.Church i San Francisco, skal starte som leder af Saddleback Church til september.

Rich Warren har gennem sin tid som præst i megakirken været engageret i 197 lande, dåb af 56.000 nye troende, formidling af over 1 milliard dollars til kristent arbejde og har støttet diakonalt arbejde med HIV/AIDS, sorggrupper og hjælp til psykisk syge.
Om efterfølgeren og dennes hustru, Stacie, siger Rich Warren i en pressemeddelelse:

“Kay og jeg tror virkelig på dette par. Vi elsker dem højt og er sikre på, at Gud har udvalgt dem og forberedt dem til at tage stafetten og løbe den næste del af Saddleback marathon.”

Selv om Rich Warren og ældsterådet i Saddleback Church først officielt begyndte at søge efter hans afløser for et år siden, har han selv tænkt på sagen siden bestselleren ’Det målrettede liv’ udkom for 20 år siden.

Da Rich Warren og hustruen Kay startede kirken i januar 1980, havde de sagt til kirkens 60 medlemmer, at han ville lede kirken i 40 år og træde tilbage i januar 2020. Den planlagte fratrædelse blev dog forsinket på grund af pandemien. Rich Warren fortæller, at han talte med over 100 mulige kandidater, før han blev klar over, at Andy Wood ville være den rigtige efterfølger.