Andagtsbog til årets højtider samler familien om troen

»Søg højt« er endnu en smuk andagtsbog af Birgitte Kjær. Bogen er en efterfølger til ’Grav dybt’, en andagtsbog som udfolder kristentroens temaer. I den nye bog er det årets mærkedage og højtider, der kræses om med forfriskende andagter og spørgsmål til samtale for hele familien.

Bogen er beregnet til at blive taget frem, når en højtid nærmer sig (for eksempel jul, påske og pinse) eller på en af landets eller familiens mærkedage (for eksempel grundlovsdag, sankthans, fødselsdage og dåbsdage). Den er en anledning til fællesskab omkring troen og er skrevet med tanke på familier, der er fortrolig med bibelhistorie, bøn og tro.

Andagterne er skrevet til større børn og deres voksne, men yngre søskende fra seksårsalderen kan også være med. Hver andagt afsluttes med spørgsmål som oplæg til samtale og et forslag til en bøn. Andagtsbogen er ligesom Grav Dybt i stort format og med et flot og indbydende layout med bl.a. et billede fra kunstens verden, der sammen med en kort tekst introducerer hvert tema.

Andagterne til højtiderne er med til at fremhæve den røde tråd, som løber gennem hele bibel- og frelseshistorien. Bogen er udgivet af Forlagsgruppen Lohse, så under temaet ’Dåbsdage’ er det selvsagt med udgangspunkt i barnedåben. Men selv om man er fra en familie, som praktiserer troendes dåb, indeholder andagterne skriftsteder og viden om dåbens betydning, som er relevant for alle.

Andagterne kan derfor også være en anledning til samtale i familien om, at kristne i Danmark har forskellig dåbspraksis, og hvorfor man som familie har valgt sit dåbssyn. Birgitte Kjær, født 1957, er uddannet lærer og cand.philol. i kristendomskundskab/religion og pædagogik.

Birgitte Kjær: Søg højt – 127 andagter til børn og voksne til årets højtider og særlige dage.
192 sider. 249,95 kr. Lohse