Ung, følelser, krav og identitet

Ungdomsroman om livet på en kristen efterskole giver indblik i teenagelivet anno 2022.

Inge Bøgel Lassen har skrevet romanen ’Ukendt Land’, om teenageren Pernille og hendes navigeren i teenageårene, hvor store følelser og omgivelsernes krav kan virke overvældende.

Vi møder Pernille i gang med at pakke til efterskolen, og støder snart på forældrene Lena og Jesper. Hvis deres navne virker bekendte, så er den god nok. Ukendt land fortsætter fortællingen om familien fra romanen Brud, der handler om Lena og Jespers udfordringer i ægteskabet. Det giver straks en fornemmelse af at kende familien, og med Inge Bøgel Lassens fortælleevne er man hurtigt opslugt af handlingen omkring Pernilles liv.

Pernille er opvokset i et kristent hjem og har oplevet, hvordan troen spillede en afgørende rolle i genoprettelsen af forældrenes ægteskab. Efterskoleåret bliver en tid, hvor hun skal finde ud af, om troen og de kristne værdier giver mening og også holder i hendes eget liv.

Nye venskaber og nye udfordringer

På efterskolen får Pernille mange nye venner samtidig med, at hun forsøger at komme sig over bruddet med kæresten Lukas hjemmefra. Hun møder et væld af problemstillinger i de nye venskaber og gennem vennernes følelsesmæssige bagage, der spænder vidt.

Værelseskammeraten Jenny gemmer på en tung hemmelighed og hendes fjendtlige indstilling bliver en prøvelse. Pernille forsøger konstant at sige og handle ’rigtigt’, og man bliver næsten helt forpustet af at følge med. Hvilket nok er en meget autentisk fornemmelse af, hvordan det kan opleves at være teenager i 2020’erne.

Bogen giver ikke som sådan en række færdigsyede svar på alle de værdibaserede spørgsmål, men inviterer også til egne overvejelser og refleksioner.

Inge Bøgel Lassen er forfatter, foredragsholder og rådgiver på bl.a. adamogeva.dk, hvor de unge kan skrive ind om følelser, krop og seksualitet. Her har hun haft de unges hverdag tæt inde på livet.

– Jeg har skrevet ’Ukendt land’, fordi jeg har oplevet, hvordan mange unge kæmper med livet. De skal konstant forholde sig til krav fra mange sider, samtidig med at de forsøger at finde ud af, hvem de er, hvad de mener, og hvad de drømmer om inderst inde, fortæller Inge Bøgel Lassen om baggrunden for romanen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hendes indgående indsigt gør bogen spændende, relevant og tankevækkende – også for en forælder.

Inge Bøgel Lassen: Ukendt land. 272 sider. 249,95 kr. Lohse