Dansker forsvarer ph.d. i trosforsvar

Emil Børty Nielsen

”Tænkningen bag kristent trosforsvar i Danmark løftes til et nyt niveau, når cand.theol. Emil Børty Nielsen den 26. august i Oslo forsvarer sin ph.d.-afhandling i apologetik,” skriver Menighedsfakultetet i en pressemeddelelse.

Når denne avis udkommer, vil forsvaret være overstået. Men Udfordringens læsere fik allerede i sommer glæde af Emil Børty Nielsens forskning gennem hans meget læseværdige og pædagogiske kronik om emnet i uge 24. Her skrev han om tre kristne tænkere, Richard Swinburne, Alister McGrath og Stanley Hauerwas, som på hver deres måde forsvarer den kristne tro mod de grundlæggende ateistiske verdensanskuelser, der har præget den vestlige verden siden Oplysningstiden.

Emil Børty Nielsen er leder af Center for Kristen Apologetik, som blev oprettet på MF i Aarhus i 2014. Med lederens ph.d. i trosforsvar løftes arbejdet med kristent trosforsvar i Danmark til et højere akademisk niveau, og det giver kirken et mere gennemtænkt grundlag for at forsvare og begrunde den kristne tro – også blandt intellektuelle, fastslår Menighedsfakultetet i pressemeddelelsen.