Kristne bikere til træf i Belgien

Mange af deltagerne på “European Motorcyclists for Christ” bar rygmærker med opmuntrende budskaber som fx manden til venstre: ”Ingen helgen uden en fortid. Ingen synder uden en fremtid”.

Seks danskere deltog i det årlige europæiske træf for kristne motorcyklister, der i år blev afholdt af klubben ”Soldiers for Jesus” i Belgien i weekenden 5. til 7. august.

Hverken Udfordringens udsendte medarbejder, Peter, eller hans kammerat, Kim, har tidligere deltaget i så stort et træf. Men de to tilbagelagde sammen de 750 km til det gamle militærøvelsesområde nær Kasterlee i Belgien, som dannede rammen om træffet.

Her blev de modtaget hjerteligt med et varmt kram af 46-årige hærdebrede Gunz fra Texas, der med sine 2,10 meter ragede godt op over de fleste på lejrpladsen.

Gunz er missionær i rockerklubberne

Gunz, der gennem hele sit arbejdsliv har været i US Marine, fortalte gerne sin historie. Han er på 18. år gift og far til to døtre på henholdsvis 12 og 17 år. Gunz er vokset op i en kristen familie, men vendte som helt ung kristendommen ryggen. For 15 år siden var han i en periode i sit liv, hvor forskellige omstændigheder gjorde, at han var ved at opgive alt.

I den situation opsøgte han en dag kirken, og på det møde blev der prædiket direkte ind i hans situation. Han gik frem til forbøn og overgav sig til Gud. Da hans store passion er motorcykler, oplevede han, at det var i bikermiljøet, at han skulle tjene. Han har nu i en årrække været med i ”Soldiers for Jesus” og missionerer meget blandt ”1%-erne”.

”1%-erne” er motorcykelklubber, som fx Bandidos og Hells Angels, som betegner sig selv som ”outlaws”. Gunz fortæller, at han for nogle år siden via sin præsident i motorcykelklubben hørte om en mand, der havde det virkelig dårligt. En dag, da Gunz var på vej hjem fra arbejde og passerede huset, hvor denne mand boede, følte han en stor trang til at gå derind. Allerede ved døren fik han en følelse af, at i dette hus rådede den onde. Gunz fik en længere samtale med manden og fik lov at bede til frelse med ham. Hver dag i den kommende tid besøgte han manden, og efter en uge blev også hans søn frelst. Huset blev som forvandlet.

”Så husk det: Brug de muligheder du får. Måske er det lige præcis det kors, DU har på dit rygmærke, som får betydning for et andet menneske,” lød opfordringen fra Gunz til Udfordringens udsendte.

Peter og Kim blev varmt modtaget af Gunz fra Texas, som er med i ”Soldiers for Jesus” og evangeliserer blandt rockerne.

Flest mænd

På teltpladsen er der mange forskellige nationaliteter, både deltagere fra de europæiske lande, fra Storbritannien og USA. De fleste er mænd – både helt unge og modne familiefædre. Der er også enkelte, der deler interessen for motorcykler med deres kone og derfor har hende med, samt enkelte kvinder, som selv er afsted på træffet. I løbet af weekenden har avisens udsendte medarbejder samtaler med flere spændende personer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pablo var pusher

Der er Pablo, som er international præsident for ”Soldiers for Jesus” og kommer fra Californien. Han har været biker i 35 år og fortæller, at han levede et meget vildt liv som ung, var narkohandler og røg i spjældet på grund af det. Men han havde en fætter, som var kristen, og som delte hans store interesse for motorcykler. Denne fætters vidnesbyrd blev årsagen til, at han blev kristen. ”Vær opmærksom på, at vi alle kan have indflydelse på andres valg af livsvej,” siger Pablo.

Serge Hanzi er musiker og præsident i den schweiziske afdeling af klubben ”Gods Squad”.

Serge Hanzi er musiker

Vi møder også Serge Hanzi fra Schweiz. Han er præsident i den schweiziske afdeling af klubben ”Gods Squad”. Til hverdag arbejder han i en musikbutik, og han elsker lovsang og spiller meget musik selv, især indiansk musik er han meget begejstret for, da han selv er af indiansk afstamning.

Han er en dygtig panfløjtespiller og spiller meget mediativ musik. Siden 2008 har han deltaget på det europæiske træf. Han elsker at komme ud og dele sin tro med andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvem var danskerne?

Vi opsøger naturligvis også de danske deltagere for at høre, hvem de er, og hvorfor de er med her. Der er Merci og Niels Nielsen, der bor i Holsted på det tidligere ”Pottemagerens Hus”. De er egentlig ikke så meget til det primitive lejrliv og savner deres seng, fortæller de grinende – men de er med for 5. gang, fordi de rigtig godt kan lide fællesskabet.

De ville ønske, at flere kristne motorcyklister ville involvere sig i de kristne klubber. Og så er der Anna Dueholm fra Boris. Hun er 47 år og til daglig IT- assistent ved Forsvaret. Hun har været med i motorcykelklubben ”MC Kilden” i 29 år. Hun elsker ligeledes det sociale, sparringen med de andre motorcyklister omkring det at møde andre, de dybe samtaler, bønsfællesskabet – og ja, i år er det så skønt at kunne mødes efter 2 år, hvor der ikke har været europæiske træf på grund af Corona.

Aldrig har vores udsendte medarbejder
fået så mange krammere af så mange store mænd i læderjakker!

Den fjerde dansker, vi møder, er Christian Skovsgaard Kofoed fra Hillerød, som er ingeniør og desuden præsident i ”MC-Kilden”. Han har kørt motorcykel i rigtig mange år. Hans kone og to børn er vant til, at deres ferier foregår på motorcykel. Han har deltaget i det europæiske træf i mange år.

Det gamle militærøvelsesområde nær Kasterlee i Belgien dannede rammen om biker-træffet.

MC-bibelcamping

Motorcykeltræffet afvikles som en bibelcamping. Der er undervisning, bøn og lovsang. Undervisningen har som hovedtema ”Back to basis – tilbage til det, der betyder noget = Jesus!” Der tales om at vende tilbage til vores grundvold, Jesus, om hvad der har bragt os hver især til Herren, og hvilke opgaver vi hver især er sendt af sted med, og hvem vi ønsker at nå. Underviserne er repræsentanter fra de forskellige klubber.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Næste år i Norge!

Der er også nogle hyggelige sociale aktiviteter i løbet af weekenden, heriblandt naturligvis en fælles køretur på motorcykel. Det er meget tydeligt, at der er et stærkt broderskabsbånd mellem alle deltagerne. Aldrig har vores udsendte medarbejder fået så mange krammere af så mange store mænd i læderjakker!

Vi må afsted næste sommer, når ”Holy Riders” i Christianssand inviterer til europæisk træf i Norge! fastslår han.