Ung KD-kandidat: ’Troen er ikke afgørende’

Esben Frette Johnsen stiller op for Kristendemokraterne

KristenDemokratisk Ungdom (KDU) har også ved det kommende Folketingsvalg en række unge kandidater opstillet for KD. En af disse er 23-årige Esben Frette Johnsen, der er opstillet som KD/KDU folketingskandidat i Københavns omegns storkreds.

Sammen om mere end tro

De fleste af dem der stiller op for KD er troende eller kristne, og troen er ofte grunden til, at man vælger KD. Men ikke hos Esben. Han er faktisk ikke selv kristen, men bekender sig som ateist. På spørgsmålet om, hvordan det harmonerer med at være i et parti med kristent fundament, svarer han:

– Partiet har en politik, som jeg går ind for. For mig betyder det ikke noget, hvilken religiøs holdning folk har, men at vi sammen kan arbejde politisk mod fælles mål. Jeg ønsker netop at vise, at Kristendemokraterne ikke kun er et kristent parti, men et parti for alle, på tværs af religiøse holdninger.

Behov for medmenneskelighed

– Jeg er medlem af KD, fordi jeg tror på, at der er behov for mere medmenneskelighed og omtanke i moderne politik, hvor forskellighed ses som en styrke fremfor et problem. Jeg tror på, jeg kan være med til at gøre de klassiske næstekærlige og ansvarsfulde kristendemokratiske værdier aktuelle hos den brede befolkning, hvor det er være kristen ikke er en nødvendighed for at stemme kristendemokratisk, siger Esben Frette til Udfordringen.

Brænder for klimapolitik

Det er også partiets politiske program der har fået Esben til, netop at vælge KD:

– For mig er både familie-, børne og ungepolitik meget vigtigt, men intet er så vigtigt, som en ansvarlig klima- og miljøpolitik. Gennem mit fagområde i biologien har jeg stort kendskab til, hvordan naturen hjælpes og formidles, og jeg vil kæmpe for hver eneste meter cykelsti, hvert eneste lille træ og for alle andre teknologier og løsninger, som kan være med til at sikre et holdbart klima til både nuværende og fremtidige generationer, siger han.

Esben er kandidatstuderende i biologi med sidefag i kemi derudover passer han et studiejob som lærervikar, er domsmand og medlem af Det Grønne Råd i Gladsaxe kommune. Fritiden bruger han med familie og venner, særligt med sin kone og deres to drenge Baldur og Linné.