Modigt album fra ungt talent

Bag navnet Møglich gemmer sig den 20 årige Sofus Møglich Jul Rasmussen. Han har fået på hjerte at lave et alternativt lovsangsalbum for at vise, at der findes andre måder at tilbede Gud på end den, vi bruger i menighederne i dag.

Dette album er derfor ikke kun en bestemt genre, men bevæger sig indenfor en blanding af jazz i flere former (popjazz, fusionsjazz, standardjazz) og mere klassisk CCM (Contemporary Christian Music). Deraf kommer titlen ”Kind of worship” – forskellige former for lovsang. Sofus har været projektleder på albummet, og han har skrevet og arrangeret musikken. Derudover spiller han bas (elbas/kontrabas) på alle tracks’ene og synger på to af dem.

Det bedste ved dette album er, at det er så autentisk og ægte. Det lyder som at være til en livekoncert, og der er liv og glæde i tonerne og instrumenterne. Det veksler mellem instrumentale numre og sange. Der er bl.a. en uptempo version af den gamle sang ”Send bud til ham”, som får mig til at tænke på, at det ikke behøver at være ”tungt” at søge Gud, men også glædeligt og frigørende. Sangene er fyldt med kærlighed til Gud, og det er trosstyrkende. Det instrumentale nummer Kanaan er smukt og varieret.

Det er et meget ambitiøst album, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at høre og se mere til Sofus Møglich i fremtiden, for der er SÅ meget talent i denne unge fyr! Så giv det en chance – også selv om du måske ikke lige er til jazz.

Kunstner: Møglich

Titel: Kind of Worship

Genre: Jazz, folk, lovsang

Download: diverse streamingstjenester


Artiklen fortsætter efter annoncen: