Nye foldere viser vej til 438 åbne kirker

Kirkefondet har i år for 22. gang udgivet vejkirkebrochurer, som i år findes i to udgaver for hhv. Jylland og øerne. Brochurerne er illustreret og layoutet af tegner og grafiker Kim Broström.

I år kan man finde 438 kirker nævnt i brochurerne, og det er det højeste antal nogensinde. Der er kørselsvejledninger og oplysninger om kirkernes åbningstider, seværdigheder mm.

Nyttige for cyklister og vandrere

Brochurerne, der er trykt i 94.000 eksemplarer, kan fås gratis eller downloades fra www.vejkirker.dk. Et særligt symbol viser ”cykelvenlige vejkirker”, hvor man kan stille cyklen, fylde vandflasken og finde en cykelpumpe. De seneste to år har brochurerne også haft et cykelsymbol med et lyn, hvilket betyder, at man ved denne kirke kan få opladet sin elcykel.

Vandrere kan finde både Den Danske Klosterrute og Den Danske Pilgrimsrute indtegnet på kortet i begge brochurerne. Det er de deltagende kirker, som finansierer trykning og distribution af Vejkirkebrochurerne.