Teologer og præster holder konvent om ’Køn og Kirke’

Den svenske teolog og debattør Olof Edsinger er landskonventets hovedtaler.

Landskonventet om Køn og Kirke finder sted på Børkop Højskole den 30. august og henvender sig til ”teologer og præster i den evangelisk-lutherske kirke, for hvem Bibel og Bekendelse har en positiv klang”, skriver arrangørerne.

Landskonventet vil forholde sig til den udfordring, at det gennem de sidste år er blevet almindeligt at tale om flere køn end to. Derfor vil man se på især to spørgsmål:

– Hvordan møder vi denne udfordring teologisk? Og hvordan navigerer vi som sjælesørgere og menighedsledere, så både det enkelte menneske og hele menigheden finder en vej, der er præget af godhed og sandhed?

Programmet

Landskonvent 2022 har temaet ’Køn og Kirke – en god og sand samtale’.

Om formiddagen er der undervisning ved den svenske teolog, forfatter og debattør Olof Edsinger, som er generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen. Efter middag, tid til hyggesnak samt gudstjeneste og kaffe, vil der være oplæg til samtale og dialog ved stud. theol.

Jacob Munk Rosenlund og Maria Lehmann om ”Køn og Kirke – uenighed i praksis”. De vil begge holde et kort oplæg over temaet: Hvad er køn, og hvad bør det betyde? Efter deres oplæg vil der være god tid til dialog både de to imellem og med alle deltagerne, før programpunktet ”Nyt og Orientering” og endelig afslutning med Sandwich kl. 17.00.

Praktisk information

Landskonventet foregår den 30. august kl. 9.30-17.00 på Børkop Højskole, Ågade 3 i Børkop.
Prisen er 300 kroner, som betales ved tilmelding på https://teologi.dk/tilmeld/ LANDSKONVENT2022