Nyt borgerforslag imod forlænget abortperiode

– Jeg kan ikke holde ud, hvis det her sker, skriver Anne Winther om det kommende lovforslag, der helt vil ophæve tidsgrænsen for abort.

”Jeg er rystet, hvad er du?” spørger biopat Anne Winther, der har taget initiativ til et borgerforslag imod forlængelse af fristen for abort.

Den 5. august skrev Anne Winther på Facebook, at hun havde henvendt sig til Sundhedsstyrelsen efter at have hørt om WHO’s udspil. Men styrelsens svar gjorde hende bare endnu mere dårlig.

’Sundhedsfagligt OK!’

Anne Winther havde spurgt Sundhedsstyrelsen: ”Er det korrekt, at WHO foreslår abort i samtlige af en graviditets måneder?”
Sundhedsstyrelsen svarede:

”Tak for din henvendelse om abort. Det er korrekt forstået. Det skyldes, at det er sundhedsfagligt forsvarligt at afslutte en graviditet i samtlige måneder under graviditeten. Barrierer for abort såsom en tidsgrænse for abort medfører, at kvinder får foretaget illegale og usikre aborter verden over. Det vil WHO gerne til livs. Jeg håber, at mit svar giver noget afklaring.”

– Jeg er rystet, hvad er du? spørger Anne Winther, som derfor tog det skridt at oprette et borgerforslag. Hun fik hurtigt 10 medstillere, og forslaget blev godkendt i løbet af få dage.

Borgerforslaget

Til Udfordringen siger Anne Winther den 10. august: ”Borgerforslaget blev godkendt i går d. 9/8, og i skrivende stund her næste formiddag, har vi fået 111 underskrifter. Borgerforslaget er nu delt mange steder på nettet, og vi satser klart på, at alle ansvarsfulde danskere skriver under. Jeg og mine medstiftere vil i hvertfald gøre alt, vi kan, for at få nogen form for forlængelse stoppet. Og vi håber, at rigtigt mange flere vil dele for os.”

’Vi kalder det mord’

I borgerforslaget ”Stop diskussion om ændring af Fri Abortloven i Danmark” kaldes det kommende lovforslag om fri abort uanset gestationsalder ”absurd umenneskeligt”. Det hedder videre i borgerforslaget:

…”Vi kan ikke blot lade mord på små fostre og babyer ske. Vi kalder det mord, for det er reelt set, hvad man gør, hvis man tillader at afbryde en graviditet i alle måneder. Argumentet at det er sundhedsfagligt forsvarligt runger hult, når det omhandler, at man ender livet for små ellers raske babyer. At tillade dette vil være en etisk falliterklæring, og vi må stå sammen og værne om retten til at leve for dem, der endnu ikke kan forsvare deres egen ret til et liv.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Babyers udvikling

Om babyers udvikling hedder det videre:

”Fri abort skal ikke kunne opnås i Danmark udover 12. uge. I uge 13 er alle babys organer grundlagt. I uge 14: Barnets ansigt får de rigtige proportioner og barnets køn ses på scanning. Barnet reagerer på lys og lyde. I uge 16 slår barnet kolbøtter i maven og vifter med arme og ben, udvikler sin motorik. I uge 18 lærer barnet sine folk at kende på lydene og reagerer med spjæt på pludselige lyde udefra…. Vi håber I er enige i, at vi ikke kan tillade, at Fri Abortperioden forlænges.”

Retten til Liv glæder sig

Landssekretær Ellen Højlund Wibe fra Retten til Liv er begejstret for Anne Winthers initiativ.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det er et super-godt initiativ, som jeg – og vi i Retten til Liv – kun kan glæde os over. Det er dejligt, når der også dukker andre ”afsendere” op end Retten til Liv, når det handler om at beskytte det ufødte liv, som initiativet i bund og grund handler om. Eller i første omgang et forsøg på bremse op for den udvikling, der presser sig på for at udvide retten til abort. Eller retten til at slå de ufødte små menneskeliv ihjel, som Anne Winther så dejlig klart får sagt det i den lille præsentationsvideo,” udtaler Ellen Højlund Wibe.

Borgerforslaget kan findes her.