5 kristne smidt overbord og druknet i Uganda

Muslimske ekstremister har druknet fem kristne, der sejlede over Kyoga-søen for at starte en kirke på modsatte bred.

Kristne i Uganda oplever stigende forfølgelse. På billedet ses vandfaldet  Murchison Falls også kendt som Kabarega Falls, som ligger mellem Lake Kyoga og Lake Albert i floden Hvide Nil i Uganda.

Fem evangelister fra End Time Word Ministry Church blev smidt overbord af islamister, da de sejlede over Kyoga-søen i Uganda.

Det skriver Morning Star News.

En kristen diakon, som overlevede, har fortalt om hændelsen, der fandt sted den 10. august. Evangelisterne var på rejse fra Nakasongola District til Apac District om bord på en rutebåd for at plante en kirke i Aduku-området.

Forkyndte på båden

Diakonen, Amos Kyakulaga, som kommer fra en kirke i Namutumba og var guide på turen, fortalte, at de fem evangelister begyndte at forkynde evangeliet for 10 muslimer om bord på båden.

“Mens vi var på vej, begyndte Tonny Ankunda at prædike for de folk, der var i båden. Det resulterede i en stor diskussion mellem muslimerne og missionærerne om, hvorvidt vor Herre Jesus Kristus er Guds Søn,” fortalte Kyakulaga til Morning Star News.

Ville ikke afsværge troen på Kristus

Diakonen fortalte videre, at en af muslimerne begyndte at true de kristne, idet han sagde: ”Hvis I fortsætter med at insistere på, at Jesus er Guds Søn, vil Allah dræbe jer alle.”

Men evangelisterne fastholdt deres forkyndelse og underbyggede den med flere bibeltekster. Derefter havde en muslim ved navn Bashir truet dem med ordene:

”Vi giver jer et sidste minut til at stoppe jeres blasfemi og omvende jer ved at bekende shahada (islamisk trosbekendelse), ellers kan det koste jer livet.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Smidt ud én efter én

Da de fem evangelister afviste at fornægte Kristus, tog muslimerne dem og skubbede dem overbord én efter én, sagde Kyakulagad.

Søen er mellem 4 og 6 meter dyb, og båden var 200 meter fra land. Alle de fem kristne druknede. De 10 muslimer var alle enige om, at de kristne burde dø. Ingen af dem, og heller ikke bådføreren, gjorde noget for at hindre det, forklarede Kyakulaga.

Overlevende ’var ikke missionær’

Muslimerne havde spurgt diakonen, om han også var missionær, men de lod ham være i fred, da han sagde, at han ikke var en del af kirkeplanter-teamet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da båden lagde til kaj, tog han en motorcykel ind til kirken i Aduku, som havde inviteret teamet. Her tog en af kirkens ældste ham med for at få hjælp fra lokale embedsmænd, og en gruppe fiskere tog afsted for at lede efter de druknede i søen.

Avisen Morning Star News er i besiddelse af billeder af de druknede, som var: Ankunda, 44 år; Peter Agaba, 28 år; Juliet Ashaba, 39 år; Johnson Karungi, 27 år; og Julius Lweere, 52 år.

Voksende forfølgelse

Politiet har været i kontakt med embedsmænd i Nakasongola District samt lederne af sendemenigheden, oplyste en kilde fra kirken i Aduku. Foruden Bashir er to andre af de involverede ekstremistiske muslimer nu blevet identificeret.

Angrebet på Kyoga-søen er ifølge Morning Star News det seneste af mange voldelige angreb rettet mod kristne i Uganda. Det sker, selv om Ugandas forfatning støtter religionsfrihed, og lovgivningen giver borgerne ret til både at forkynde deres tro og konvertere fra en tro til en anden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Muslimerne udgør ikke over 12 procent af befolkningen, dog er der højere koncentrationer af muslimer i de østlige dele af landet, skriver Morning Star News.

Uganda er endnu ikke at finde på Open Doors liste over de 50 lande, hvor kristne forfølges mest.