Ægtepar blev Årets Ildsjæle i Danmission

– Årets Ildsjæle er som en Massey Ferguson, sagde Danmissions formand, Morten Skrubbeltrang, da han overrakte trofæ og blomster. Foto: Danmission

”Hvis Birgit og Henrik Bønlykke var et køretøj, ville I være en grå Massey Ferguson. Ligesom traktoren starter I altid, trækker et stort læs og går aldrig i stå”.

Sådan sagde Danmissions formand, Morten Skrubbeltrang bla, da han hædrede Årets Ildsjæle med den årlige frivilligpris.
Dette skete ved årets repræsentantskabsmøde i Nyborg. I år gik prisen til ægteparret Birgit og Henrik Bønlykke, der er bosat på Himmerland.

Birgit Bønlykke har i mange år været frivillig netværkskonsulent i Viborg stift. Her har hun igangsat mange forskellige aktiviteter og bla. arbejdet utrætteligt for Konfirmand Aktion, et interaktivt undervisningstilbud, hvor danske konfirmander møder unge fra andre lande.

Henrik Bønlykke er medlem af stiftsbestyrelsen og formand for Distrikt 46. Ægteparret har begge også været fast inventar i Himmelske Dage, som senest blev afviklet i Roskilde. Sammen har de her fået caféen til at fungere, så alle gæster i teltet følte sig velkomne og godt betjent.

Indstillet af andre frivillige

Kåringen af Årets Ildsjæl sker altid på basis af nomineringer fra alle de øvrige frivillige ildsjæle i Danmissions netværk. Dette er netop, fordi der er fokus på fællesskabet.

”Enhver frivillig indsats er naturligvis vigtig og skal have anerkendelse,” udtaler Danmission. ”Men blandt alle disse ildsjæle er der ofte nogle personer, der ganske uegennyttigt gør en ekstra stor indsats til fordel for fællesskabet og den fælles sag. Disse personer er ikke bare flittige og ydmyge, men ofte også en inspiration for andre frivillige, fordi de går forrest med deres vilje, ideer og virkelyst.”

Der var stående applaus til ægteparret.