Areopagos’ Klimakonference stiller klima-spørgsmål i troens lys

Metrolog Mikael Jarnvig deltager på Areopagos’ Klimakonference.

Tænd dit tv, og ordet ”klimakrise” dukker helt sikkert op i nyhederne. Det gør det også i andre medier og hos politikerne. Derfor er det meget aktuelt, når Areopagos afholder klimakonference den 7.-9. oktober på Galleri Emmaus i Haslev.

Klimakrisen viser os sit tydelige ansigt. Biodiversitetskrise. Ekstremt vejr. Fødevarekrise. Hvad gør vi? Hvad gør jeg? Det er de helt store spørgsmål på Areopagos’ klimakonference. Klimakonferencen hedder TØRST efter HELHED og henter inspiration fra oldkirken, nutidens koptiske kirke og Grundtvig.

Vil forandre verden

Metrolog Mikael Jarnvig, som er kendt fra vejrudsigten på DR1, er en af oplægsholderne på konferencen. Han siger bl.a.: ”Klimaforandringerne kommer til at forandre verden rigtig meget. Selve løsningen på klimaproblemet, mener jeg, ligger indlejret i det kristne livs- og menneskesyn”.

Mikaels oplæg hedder ”Hvordan ser klimakrisen ud lige nu?” og finder sted fredag aften på konferencen.

Omsorg for naturen er knyttet sammen med troen

Samme aften er det muligt at høre Biskop Thomas, der holder foredrag på konferencen. Ifølge ham kan vi ikke finde løsninger på klimakrisen uden en erkendelse af, hvor tæt sammenvævet krisen er med social retfærdighed. Vi må lede efter helhedsløsninger. ”Udfordringerne fra klimakrisen kan vi kun løfte, hvis vi løfter sammen”, siger han.

Biskop Thomas repræsenterer en levende del af den østkirkelige tradition. Et sted og et levet liv, hvor omsorgen for naturen, jorden og andre mennesker er knyttet uløseligt sammen med troen på Gud og spiritualiteten. Udover Mikael Jarnvig og Biskop Thomas byder konferencen på koncert med komponist og salmedigter Janne Mark samt oplæg ved professor Niels Henrik Gregersen og en række klimapraktikere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Klimakonferencen varer fra fredag til søndag og har et varieret program, med foredrag, samtaler og workshops.

Areopagos

Areopagos er en kristen organisation, som arbejder med religionsdialog, kristen spiritualitet, trospraksis og diakoni. De arbejder i Danmark og Norge – og i Kina, hvor Areopagos blev grundlagt i 1922.