Højskolekursus ser på Israel i lyset af Bibelen

Mariager Højskole inviterer til kursus med temaet ’Israel i bibelsk lys’. Kurset er for alle, der ønsker en nuanceret undervisning om Israel.

Karen Margrethe og Poul Kirk

Mariager Højskole holder i uge 44 kurset ’Israel i bibelsk lys’. Ugen er for alle, der ønsker at få en nuanceret undervisning om Israel – både i et bibelsk perspektiv med fokus på den kristne tros jødiske rødder, men også med et bredt indblik i den israelsk-palæstinensiske konflikt. 

Bibelen taler meget om Israel og jødernes plads i Guds frelsesplan, men de kristne har mange tolkninger og forskellige tilgange til emnet. Dette er baggrunden for, at Mariager Højskole inviterer til et ugekursus med fokus på Israel i bibelsk lys. På kurset kan kursisterne opleve en inspirerende uge med fællesskab, god mad, og ikke mindst undervisning af kompetente lærere, lyder det fra arrangørerne.

Erfarne underviserne

På kurset underviser Karen Margrethe og Poul Kirk, tidligere forstanderpar på efterskolerne i Mariager. De har 30 års erfaring i rejser til Israel. Karen Margrethe har i mange år været optaget af jødisk kultur, sprog og de mange forskellige grupper, der lever sammen i dette lille område.

Poul Kirk har som historielærer et særligt fokus på historien og baggrunden for den aktuelle konflikt mellem israelere og palæstinensere. I mange år har Poul også beskæftiget sig teologisk med, hvilken bibelsk betydning Israel har haft og vil have i fremtiden.

Bodil Skjøtt.

Kursisterne vil også møde Bodil Skjøtt, som i mange år underviste på Caspari Centret i Jerusalem – et uddannelsescenter for Jesus-troende jøder. Efter tiden i Jerusalem var Bodil i mange år generalsekretær for Israelmissionen, og efter at hun gik på pension, har hun forsat tjenesten som en meget respekteret og anerkendt underviser med et særligt fokus på den kristne tros jødiske arv.

Endvidere medvirker Anne Marie og Palle Flyger – tidligere missionærer i Marokko og præstepar. I dag arbejder Palle i Dansk Europamission og Anne Marie som sygeplejerske på Sankt Lukas Stiftelsen på Frederiksberg. Palles personlige oplevelse gennem mødet med en ung muslim ved Damaskusporten i Jerusalem for mange år siden blev udgangspunktet for deres egen vej til at dele evangeliet med både jøder og muslimer i Israel og i de palæstinensiske områder.

Anne Marie og Palle Flyger

Nogle af højskolens egne lærere vil også undervise, og således tilbydes kursisterne et fagligt bredt lærerhold på det korte kursus i uge 44.

– På kurset er der plads til alle. Dem, der aldrig tidligere har beskæftiget sig med dette emne og dem, der i mange år har været interesseret i emnet. Her er også plads til både unge og ældre, siger kursusleder Tina Daugaard Wirtz – og tilføjer:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er klogt snarest at tilmelde sig kurset, da der kun er et begrænset antal pladser til rådighed.
Israelskurset afholdes fra den 30. oktober til den 5. november 2022. Prisen for hele ugen er 3000 kr.
Læs mere om kurset på mariagerhojskole.dk/kurser_og_events/israel/