Ny generalsekretær i Open Doors

Både forfulgte kristne og danskere har gavn af indsatsen, mener Jens Kristian Lund Jensen.

Jens Kristian Lund Jensen. Foto: Nicolaj Kristensen

Den 1. oktober tiltrådte Jens Kristian Lund Jensen som ny generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne. Han har i en årrække arbejdet i skoleverdenen – heraf fem et halvt år som skoleleder.

Den 53-årige Jens Kristian Lund Jensen kommer fra skoleverdenen, hvor han har arbejdet de seneste 19 år – til at begynde med som lærer og teamkoordinator, og de seneste fem et halvt år som skoleleder.

Holder vore hjerter varme

”Arbejdet med at støtte forfulgte kristne er en af de allervigtigste opgaver, der findes,” fastslår den ny generalsekretær og uddyber:

”Det er det naturligvis af hensyn til de forfulgte, men også af hensyn til os i Danmark, som støtter dem. Det, at Open Doors deler historierne fra den forfulgte kirke gør, at vi kan være med til at bære deres byrder. Deres historier medvirker til at holde vores hjerter varme og gør, at vi føler en omsorg for dem.”

I sin nye rolle som generalsekretær håber Jens Kristian Lund Jensen at kunne bringe sine erfaringer fra skoleverdenen i spil.

”Jeg har meget stor respekt for det sted, Open Doors Danmark og Færøerne er i dag, og jeg vil først og fremmest bruge tid på at stikke fingeren i jorden og lære organisationen at kende – også den internationale afdeling. Men det er klart, at børn og unge på en særlig måde ligger mit hjerte nær, og det vil glæde mig, hvis mine kompetencer på det felt kan kanaliseres ind i Open Doors’ arbejde,” forklarer han.

Hjerte for mission

Open Doors Danmark og Færøerne er i en udvikling med vækst, og det stiller store krav til ledelsen. Formand for bestyrelsen, Brian Sjælland, er dog helt tryg ved at overlade tøjlerne til den nye generalsekretær.

”Vi glæder os over at kunne byde velkommen til en lederkapacitet som Jens Kristian. Med sin teamorientering, sin værdimæssige integritet og sit store hjerte for mission har han de bedste forudsætninger for at tjene de forfulgte kristnes sag. Dertil har han med sin faglige baggrund blandt børn og unge særlige forudsætninger for at formidle virkeligheden for vore forfulgte brødre og søstre, også til fremtidens generationer,” siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Gennem vores mange samtaler med Jens Kristian selv og mennesker omkring ham er vi overbeviste om, at han kan føre Open Doors Danmark og Færøerne videre i virkeliggørelse af de drømme, vi har for at tjene den forfulgte kirke verden over.”
Jens Kristian Lund Jensen er uddannet lærer og har også en diplomuddannelse i projektledelse og organisationsudvikling, og pt. er han i gang med en master i offentlig ledelse.

Han bor i landsbyen Neder Hvam mellem Viborg og Silkeborg sammen med sin kone Bebbe, som han har tre voksne døtre med.