Caritas Danmark blev hyldet af paven i Vatikanet

Pave Frans lykønskede den danske nødhjælpsorganisation Caritas med 75-års jubilæet ved en audiens i Vatikanet. Fra venstre: bestyrelsesformand Christa Bonde, generalsekretær Maria Krabbe Hammershøy, fuldmægtig i Udenrigsministeriet Kristian Westad Bertelsen, pave Frans, biskop Czeslaw Kozon, ambassadør Odd Sinding, international chef Cecilie Winther og programkoordinator Jesper Juel Rasmussen.

Fredag den 7. oktober aflagde en delegation fra Caritas Danmark og repræsentanter fra Udenrigsministeriet audiens hos pave Frans i anledning af den katolske nødhjælpsorganisations 75-års jubilæum.

Paven lykønskede Caritas Danmark med jubilæet og takkede organisationen for dens arbejde. Han benyttede sig samtidig af lejligheden til at tale om krigen i Ukraine og den menneskelige lidelse, vi ser overalt i verden.

’De fattiges pave’

”Man kunne tydeligt mærke, at han er de fattiges pave,” fortæller Maria Krabbe Hammershøy, generalsekretær i Caritas Danmark. ”Hans medfølelse med de svageste er dybt rørende.” Det samme bekræfter den katolske biskop af København Czeslaw Kozon:

”Paven understregede, at de fattige er det vigtigste, og betonede nødvendigheden af et bredt humanitært samarbejde baseret på næstekærlighed på tværs af konfessionelle skel.”

Danmarks ambassadør til Vatikanstaten, Odd Sinding, udtaler: ”Caritas Danmark har gennem sin levetid vist en enestående evne til at nå de mest sårbare og udsatte grupper i lande og regioner, hvor behovene for hjælp er allerstørst. I en tid, hvor udfordringerne kun bliver større, giver det kun endnu mere mening at fejre de gode resultater, der er nået. Tillykke til Caritas Danmark.”

Dansk gudstjeneste i Peterskirken

For delegationen fra Caritas Danmark var audiensen hos paven kulminationen på et tre dages program i den italienske hovedstad, hvor de også blandt andet besøgte Caritas Internationalis, et af de største humanitære netværk i verden. Der blev også tid til fejring af en dansk gudstjeneste i Peterskirken og en jubilæumsmiddag med de hjemløse i et af Caritas Romas suppekøkkener.

Caritas Danmark

Caritas Danmark er Den katolske Kirkes humanitære hjælpeorganisation. Organisationen blev grundlagt i 1947 og er én af Danmarks ældste nødhjælpsorganisationer. Caritas DK arbejder ud fra et kristent menneskesyn, uden hensyn til politisk eller religiøst tilhørsforhold eller etnicitet, og er en del af det verdensomspændende Caritas-netværk med over 160 nationale Caritas-organisationer.