Korsfareren Putin?

Handler kampen mod Putin om noget andet?

Ernst Jessen,
Torvegade 19a, Varde.

Kort efter Ruslands angreb på Ukraine 24. feb. udtalte Jakob Ellemann-Jensen (V) i nyhedsudsendelsen Deadline: ”Putin var en bølle, der kanøflede alle de små drenge i skolen”.

Modsat lader journalist Masha Gessen i sin Putin-biografi ”Putin, manden uden ansigt”, Putins skolekammerater fortælle en noget anden historie: ”Han (Putin) lagde sig imellem mig og en meget større dreng for at forsvare mig,” fortæller en 6. klasse kammerat. En anden dreng fra 8. klasse fortæller:

”Skal jeg fremhæve én ting ved Vovka (Putin), så er det, at han aldrig har ladet dumme svin og idioter, der går rundt og generer folk, få et ben til jorden”. – Og sådan fortsætter den i øvrigt putinkritiske forfatter med heroiske beretninger om Putins afklapsning af selv langt større drenge, ja, voksne.

Så selv om bogen er fuld af Putins senere slyngelstreger, så fortælles altså også en anden historie. Dog overgås Ellemann-Jensens ensidighed af vores udenrigsminister, Jeppe Kofoed (S), som, med sine konstant hadefulde ytringer mod Putin (måske kun overgået af præsident Bidens bibelske fordømmelser), overskrider alle ministerregler om sobert sprog. En skønne dag skal diplomatiet, også med Rusland, jo genopbygges.

Måske er sådanne eksempler grunden til, at journalist og forfatter Adam Holm efter et personligt interview refererede følgende citat af den prisbelønnede ukrainske forfatter Andrey Kurkov:

”Jeg ved ikke, om det for alvor er gået op for den vestlige offentlighed eller for jeres ledende politikere, men Putin taler hyppigt om, at vestlige værdier er onde, undergravende og umoralske”.

Derfor sprang en mediebombe, da Tysklands kansler Olaf Scholz i sidste uge udtalte: ”Ruslands angreb mod Ukraine er i højere grad et korstog mod Vesten og vores værdier.” (citat Reuters 13/10). – Altså er Putin i EU’s største statsleders øjne mere en åndelig end en militær modstander. – Altså er EU og Natos modstander i øst en værdikriger med samme kritiske syn på LGBT, feminisme og woke, som utvivlsomt deles af hundreder af millioner vesterlændinge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fordømmelsen af Putin startede allerede før annekteringen af Krim, nemlig ved hans afvisning af at lade LGBT fejring være en del af vinterOL’s åbningsceremoni i Sochi i feb. 2014. I stedet lod han 1000 russiske kvinder med barnevogne indtage stadion i en i Vestens øjne diskriminerende propaganda mod kvindefrigørelse og menneskerettigheder.

Så jo, Putin er korsfarer, og nok også del af Apokalypsens indledning (Åb. 6. 1-9), hvor den første rytter på hvid hest er Pave Johannes Paul 2, der gik fra sejr til sejr i befrielsen af Østeuropa. Den anden rytter på rød hest er Putin, der tager freden fra jorden (ref. hans ikoniske billede med bar overkrop på den røde hest). 3. segl er den hærgende inflation. 4. segl er døden (Corona), som netop er kommet ”ved jordens vilde dyr”. Og netop nu beder mange med henblik på varmeregningen, at vores flugt og trængsler ikke må ske om vinteren (Matt 24,20).