London: Politiet undskylder for arrestationer af gadeprædikant

Den konverterede Hatun Tash prædiker mod islam i London, hvilket i høj grad provokerer mange muslimske tilhørere.

The Metropolitan Police i London har undskyldt og erkender at have handlet ”under standarden”, da de to gange arresterede konvertitten Hatun Tash i byens Speakers’ Corner.

Det skriver The Christian Post. Hatun Tash, som både kritiserer og debatterer Koranen og islam på Londons Speakers’ Corner, har nu modtaget £10,000 i kompensation, oplyste The Christian Legal Centre (CLC) sidste fredag.

Politiet arresterede hende både i december 2020 og i maj 2021. Under den første arrestation var Hatun Tash midt i en konfrontation med en gruppe muslimske mænd, da politiet bad dem alle gå hver til sit. Det fremgår af en video, at de muslimske mænd fortsatte med at true Tash. Men da hun ikke adlød politiet og forsvandt fra stedet, arresterede de hende.

I det andet tilfælde havde betjentene citeret COVID-19 restriktioner som begrundelse for at hindre prædikantens ytringsfrihed. To måneder senere blev Tash på samme sted – for øjnene af politiet – knivstukket af en mand iført en sort islamisk dragt. Alligevel blev ingen arresteret, oplyser CLC. Selv udtalte Hatun Tash til medierne:

”Det er hjerteskærende, at vi lever i et samfund, hvor politiet ikke vil arrestere en muslim af frygt for at blive kaldt islamofobiske”.