Bibelen lærer folk at tilgive

Amerikanere, som læser Bibelen, er de bedste til at tilgive andre mennesker, viser en analyse fra bibelselskabet American Bible Society.

Undersøgelsen beskrives i den seneste del af selskabets State of the Bible: USA 2022-rapport. Her fremgår det blandt andet, at 94 procent af de trofaste bibellæsere er enige i udsagnet: ”Jeg er i stand til at tilgive andre oprigtigt, uanset hvad de har gjort imod mig, og uanset om de beder om tilgivelse eller ej”. Kun 6 procent af bibellæserne var uenige i dette udsagn.

I modsætning til de trofaste bibellæsere erklærer kun 59 af de mere ”bibel-fremmede” amerikanere sig enige i udsagnet, mens 40% er uenige.

– Bibellæserne ved, hvor meget Bibelen taler om at tilgive andre, fx i Fadervor (Matt. 6,12), forklares det i analysen fra American Bible Society. Samtidig erkendes det, at selv troende – ligesom Simon Peter i Matt. 18,21 – kan have svært ved at tilgive, og at det kræver hjælp fra Gud.