NGO donerer 225.000 børnebibler til Nordmakedonien

225.000 børn i Nordmakedonien får en bibel på eget sprog.

En østeuropæisk NGO med base i Texas har for nylig leveret 225.000 bibler til børn i Nordmakedonien, hvor mange ellers er afskåret fra at kunne læse Bibelen på deres eget sprog.

Regeringen i Nordmakedonien gav i juli tilladelse til, at Eastern European Missions (EEM) måtte donere de 225.000 børnebibler, da de hørte, at EEM sidste år havde givet 650.000 bibler til offentlige skoler i Kroatien.

”Vi planter Guds ord i samarbejde med en række forskellige organisationer,” fortalte EEM’s præsident Bob Burckle under et interview med The Christian Post. ”Vi kontakter større aktører som Bible League og forskellige bibelselskaber for at få deres oversættelser. De vil så formattere bøgerne og indsætte teksten, hvorefter vi vil printe, udgive og distribuere dem.”

Bob Burckle oplyser, at finasieringen kommer fra både menigheder og enkeltpersoner, og at mindst 1.082 kirker i USA støtter EEM’s mission.

En national bibel er meget værdifuld

EEM’s vicepræsident for European Operations, Bart Rybinski forklarer, at regeringens ønske om positiv indflydelse i Nordmakedonien blandt andet skyldes konflikten efter Jugoslaviens fald i starten af 1990’ erne. Republikken Makedonien erklærede sin selvstændighed fra Jugoslavien i 1991.

”Gennem mange år var der konflikt med Grækenland omkring navnet på deres land. De havde også en konflikt i år med den serbisk-ortodokse kirke, fordi de ville have en selvstændig national ortodoks kirke. Fra Bulgariens side var der uenighed om kultur og historie.”

Men nu får både regeringen og kirkelederne gavn af for første gang at have Bibelen på modersmålet. ”Det er mere end bare en bibel. Det er Bibelen på nationalsproget, og det er meget værdifuldt for dem,” forklarer Bart Rybinski. Bob Burckle oplyser, at EEM igen i 2023 vil levere 225.000 bibler på opfordring fra Nordmakedonske myndigheder.

EEM’s arbejde startede i 1961, hvor et mindre team af missionærer begyndte at smugle bibler ind i Sovjetunionen. Helt fra starten har EEM uddelt gratis bibler til lande i Østeuropa.


Artiklen fortsætter efter annoncen: