Oldebarn er ny formand i Johannes Jørgensen Selskabet

Elizabeth Cray Bakra

Johannes Jørgensen Selskabet er et litterært selskab, som ved dette års generalforsamling kunne fejre 20-års jubilæum. Ved generalforsamlingen blev Elizabeth Cray Bakra, oldebarn af Johannes Jørgensen, valgt til ny formand.

Elizabeth Cray Bakra bor i Hellerup, er jurist og arbejder som juridisk konsulent i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning. Tidligere har hun været chefkonsulent i Gældsstyrelsen og arbejdet som advokat. Hun er vokset op i det hus på Forårsvej i Charlottenlund, som Johannes Jørgensen ejede og boede i fra 1904 til 1913, og hvor hendes far og barnebarn af Johannes Jørgensen, Flemming Jerk, stadig bor.

Qua familieskabet med Johannes Jørgensen har hun været bekendt med hans forfatterskab fra en tidlig alder, og sammen med sine forældre har hun jævnligt været på besøg hos Johannes Jørgensens enke Helene, der boede i parrets æresbolig i Svendborg, og som nu er museet Johannes Jørgensens Hus.

Ove Klausen.

Genvalg til Udfordringens anmelder

Nye bestyrelsesmedlemmer er også Ove Kreisberg, Helsingør, Bo Alkjær, København, og Birte Lundgreen, København, p.t. Jerusalem. Desuden er anmelder ved Udfordringen, cand.mag. i dansk og litteraturhistorie, Ove Klausen, Randers, genvalgt til bestyrelsen. Han har redigeret Johannes Jørgensen: Tråden ovenfra (1999) og skrevet og holdt foredrag om Johannes Jørgensen.

Selskabets formål er at fremme kendskabet til Johannes Jørgensen og hans ca. 80 bøger store forfatterskab. Det sker bl.a. gennem bogudgivelser, nyhedsbreve til medlemmerne og foredrag.