Filmhold oplever overnaturlig timing

Flere optagelser til scener i The Chosen-serien er lykkedes mod alle odds. Der er ingen naturlige forklaringer på det, fortæller to erfarne producere.

Flere gange har de erfarne producere Chad Gundersen og Chris Juen bedt til Gud – og fået mirakuløs hjælp – når de oplevede problemer med vejret og et træt filmhold under optagelsen af vanskelige scener til drama-serien ’The Chosen’.

Det skriver Christian Headlines.com. Chad Gundersen og Chris Juen fortalte sidste år på Abilene Christian University om flere episoder, som mindede dem om seriens egentlige budskab: at Jesus har magt.

Guds hånd over sø-scene

I seriens sæson 2 oplevede filmholdet problemer med at filme scener på en sø. Gundersen, som også har været producer på de kristne projekter The National Bible Bee Game Show og Owlegories, fortæller, at han så Guds hånd under optagelserne. Men i første omgang hang der en tung tåge over vandet, som hindrede optagelsen.

“Vi sad bare og ventede i timevis,” fortalte Gundersen til Christian Headlines. “… Så tænkte vi bare: ‘Okay, vi må nok stoppe for i dag.’ Så alle begyndte at pakke tingene sammen.”

En håndfuld personer fra filmholdet sad allerede i deres biler og var ved at køre væk. Men Gud havde åbenbart andre planer. ”Pludselig så jeg ud over søen … og man kunne bogstaveligt talt se tågen [forsvinde] – og den forsvandt ikke langsomt. Den var bare væk,” husker Gundersen.

Alligevel var filmholdet ikke sikre på, om de kunne gennemføre optagelsen i de tre-fire timer, der var tilbage før solnedgang. En typisk arbejdsdag varer nemlig omkring 12 timer.

“Det var kompliceret. Der skulle være to skuespillere i en båd, og så er der vandet og alle de forskellige ting. [Men] de to skuespillere gik ombord i båden. Og det, de gjorde, var ikke bare lige i kassen, de blev også færdige på 3-4 timer. Det var en af de ting, hvor vi tænkte: Man kan bare ikke forklare det. Logisk set gav det ingen mening,” siger Gundersen.

– Måske skal vi bare huske på, hvor afhængige vi er af Gud, tilføjer han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fiskeunderet

I seriens 1. sæson findes scenen med Simon Peters mirakuløse fiskefangst. Chris Juen, som har 20 års erfaring med visual effects, blandt andet fra den computer-animerede science fiction film Cloudy with a Chance of Meat-balls – fortæller, at han så Guds indgriben under scenen med fiskefangsten, som også krævede computerskabte special effects (CGI).

“Jeg har 20 års erfaring med CGI, og det tager normalt tre-fire måneders planlægning. Men vi havde bare fire dage,” fortæller Juen.
Holdets ansvarlige for speciel effects fortalte opgivende Juen: “Jeg har prøvet alt!”

– Så Chad og jeg bad for ham, fortæller Juen. Næste dag ringede manden og fortalte, at han var vågnet midt om natten og havde prøvet noget, han ikke havde gjort i 20 år. Men det havde virket! Den omtalte scene står tilbage som en af de mest populære blandt seriens fans, selv om der slet ikke blev anvendt rigtige fisk under filmatiseringen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Long shot-optagelse efter solnedgang

I 2. sæson oplevede Juen endnu et mirakel, da en af seriens vanskeligste scener skulle optages. Problemet var, at der skulle optages udendørs uafbrudt i 14 minutter, en såkaldt “oner” eller et “long shot”. Og det skulle ske sidst på dagen. “De øvede sig rigtig meget. Kameramanden skal bogstaveligt talt være medspiller, fordi han skal være i præcis den rigtige position hele tiden, og alle skuespillerne skal ramme rigtigt. Det er virkelig vanvittigt,” fortalte Juen.

Ved første forsøg var der fejl i replikkerne. Anden gang de prøvede, kunne man se kameramandens skygge på optagelsen. Derfor valgte holdet at vente til efter solnedgang, for ikke at få problemer med solen endnu engang. “Til sidst havde vi et meget lille vindue [før det blev mørkt],” fortalte Juen.

Da solen var forsvundet bag horisonten, optog man for tredje og fjerde gang. Men hver gang gentog den samme skuespiller fejlen. ”Det var svært for ham,” husker Juen. Til sidst var der kun én mulighed tilbage for at få scenen i kassen, før mørket faldt på. Og denne gang lykkedes det for skuespilleren og alle de øvrige at gøre det hele rigtigt.

“Det var perfekt,” fortæller Juen. “Og det interessante er, at det var Guds timing, for så snart vi var færdige, var solen [totalt] væk. Så vi har bogstaveligt talt filmet solnedgangen gennem alle de 14 minutter.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dallas Jenkins (til venstre), som er instruktør, skaber og medforfatter af The Chosen, fik våde øjne, da en meget svær, lang episode lykkedes efter solnedgang. Jonathan Roumie, (til højre), fortæller, at det gør et stærkt indtryk på ham at spille rollen som Jesus. Foto: The Chosen

Oplevelsen havde også givet skaberen af The Chosen, instruktøren Dallas Jenkins, tårer i øjnene. Han havde sagt til filmholdet: “Jeg fatter ikke det, der lige skete,” husker Chad Gundersen.

”Hvis vi havde optaget det samme shot tidligere på dagen, fx mens solen stod højt, ville det have været godt. Men det skete reelt på det senest mulige tidspunkt på dagen, mens solen gik ned – man føler bogstaveligt talt, at scenen bliver mørkere, mens man betragter den.”
Ifølge The Christian Chronicle mener de to filmfolk alligevel, at det største under er selve den bibelske beretning.

“Gud har jo selv skabt den perfekte storm. Min vigtigste bøn er bare: ’Herre, lad os ikke ødelægge det hele’,” indrømmer Chad Gundersen.

’Min tro er vokset eksponentielt’

Selv om The Chosen-serien handler meget om disciplene, er der også stor fokus på Jonathan Roumie, der spiller Jesus. Og rollen som Jesus har virkelig rykket hans tro.

”Det har styrket min tros-vandring eksponentielt. Jo mere tid, man bruger på at meditere over Jesus’ liv, hans tjeneste, hans ord, og hvem han er … jo mindre kan man undgå at blive påvirket af hans liv,” fastslår Jonathan Roumie i et interview med The Christian Post.
Mens skuespillerens tro er blevet styrket, er der også sket en forbedring af hans præstationer rent professionelt.

”Det [troen, red.] gør, at jeg kan gå dybere i portrætteringen. Det handler ikke om mig, eller hvor godt jeg kan gøre mit arbejde. Det handler om: Tjener jeg Jesus? Prøver jeg at være et spejl, som reflekterer, hvad Gud ønsker at vise om ham? Det er mit mål.” The Chosen, som kan ses via en gratis app, er blevet set af anslået 94 millioner mennesker, siden første sæson udkom i 2019.