Ekspedition til Mt Ararat forhindret af militærvej

Militæret vil bygge en vej op til basecampen i 3.200 meters højde.

Tyrkiets guvernør i Agri-regionen Dr. Osman Varol (t.h) dukkede uventet op på Mt Ararat, da to medlemmer af den internationale forskergruppe, som vil undersøge Noahs Ark-fundet, var på forundersøgelse. Det er fra venstre Ted Wright og dr. Randall W. Younker i rødt.

Vejen til Noahs Ark-fundet på toppen af Mt Ararat i Tyrkiet er åbenbart brolagt med forhindringer…!

Gang på gang bliver ekspeditioner forhindret af politiske, økonomiske og militære grunde, eller coronaen. Udfordringen havde i 2019 planlagt en ekspedition – og den blev efter flere udsættelser gennemført i september-21. Men den globale opvarmning medførte, at en stor del af den konstante is på toppen af det over 5.000 meter høje bjerg smeltede.

Derved blev de sprækker i bjerget oversvømmet, hvor der i 2008 blev fundet en stor træstruktur – som formodes at være resterne af selveste Noahs Ark.
Men den kurdiske guide, Ahmet Ertugrul (Parasut), som opdagede fundet i 2008, lovede os, at vi ville få en ny tur i 2022.

Efter en del udsættelser skulle ekspeditionen så foregå i november-22. Trods den ekstreme kulde på toppen af Mt Ararat på denne årstid og nye økonomiske ofre, var de fleste i gruppen igen klar. Men den 28. oktober 2022 sendte Parasut en tekst-besked til Udfordringen: ”Noget mærkeligt skete. Vi er lige kommet ned fra bjerget.”

Det mærkelige var, at selveste guvernøren var dukket op på bjerget. Her befandt Parasut sig med to medlemmer af den internationale forsker-gruppe.

Det var gruppens leder dr. Randall W. Younker og en canadisk arkæolog, Ted Wright, der sammen med Parasut lå i telt i 3200 meters højde. Guvernøren fortalte, at militæret ville bygge en vej helt op til denne højde. Efter at have hilst høfligt på hinanden og taget fotos, måtte foskerne tage ned igen, idet Parasut konkluderede, at man ikke kunne fortsætte, når bjerget var fuldt af militær.

Det betød så også, at den danske gruppe ikke kunne komme op til fundstedet. Og det samme gjaldt en polsk gruppe, som allerede var ankommet til Tyrkiet.

Parasut tilbød en ny tur ”måske i december”. Men selv militæret kunne næppe bygge en vej på så kort tid. Så vi foreslog en ny ekspedition i maj. Sagen er nemlig, at det skal være efter at militæret er borte fra bjerget og før turisterne kommer, da Parasut frygter, at hans hemmelige fund ellers vil blive afsløret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fra dansk side ønsker vi tværtimod, at det bliver kendt for hele verden, at der er fundet bearbejdet træ i syv underjordiske rum i 4200 meters højde, hvor der ellers aldrig har boet mennesker.

Der er desuden fundet krukker, skåle og andre meget gamle genstande i hulerne. Disse er beskrevet af Harward-arkæologen Joel Klenck. Andre, der har været i hulerne, har taget fotos og video fra stedet. Disse fotos kan bl.a. findes på hjemmesiden noahsark-discovery.com.

Men endnu mangler en international anerkendelse og opmærksomhed omkring dette helt ekstraordinære fund. Kort sagt: Hvis dette er resterne af selveste Noahs Ark, så er det verdenshistoriens største arkæologiske fund.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Derfor har det også undret, at universiteter og medier har holdt sig tilbage fra dette fund, som kan jo bekræfter bibelhistoriens beretning om Syndfloden. Men efter at den amerikanske professor dr. Norman Geisler havde læst den fra dansk oversatte bog ”Noah’s Ark – Ancient history and New Discoveries” som beskriver det nye fund, blev der oprettet en international forskergruppe. Lederen af denne gruppe, dr. Randall W. Younker siger:

”Jeg tror, at Mount Ararat opdagelsen kan blive meget vigtig. Jeg havde ikke interesseret mig meget for den, – jeg var faktisk skeptisk. Men efter at have studeret billederne og talt med en række involverede personer – inklusive to personer, jeg kender og stoler på, som faktisk har været på stedet, så er jeg overbevist om, at det ikke er en ny svindel eller forfalskning. Det har været deroppe i længere tid. Det er et ægte arkæologisk fundsted. Som sådan fortjener det en omhyggelig undersøgelse – hvis det er muligt,” siger arkæologen, som er professor ved Andrews University.

Udfordringens bibel-arkæologiske arbejde kan støttes via Missionsfondens konto 9570 0006 139450 eller MobilePay 81558. Husk at skrive: ’Projekt 6133 Bibelsk Arkæologi & Reseach’.

Tak for al støtte til at afsløre sandheden.


Artiklen fortsætter efter annoncen: