Erik sælger tusindvis af stjerner til gavn for mission

Erik Baun er primus motor i salg af de flotte ”Herrnhuter-stjerner”. De lyser hvert år op i danske hjem til gavn for Brødremenighedens missionsarbejde.

Ligesom Morgenstjernen bebuder, at dagens sollys nærmer sig, er Jesus ifølge Bibelen ”den strålende morgenstjerne, der bebuder Guds riges komme i fuldt flor”, fortæller Erik Baun, der er tidligere generalsekretær, nu frivillig, i Brødremenighedens Danske Mission.

Her sælger han og andre frivillige den berømte ”Herrnhuter-stjerne” i forskellige størrelser og farver. Fra det nye pakkelokale i Christiansfeld sendes tusindvis af disse stjerner til private og forretninger i hele Danmark. Og julen er højsæson.

Stjernen blev opfundet for snart 200 år siden i den tyske by Niesky, hvor en matematiklærer i Brødremenighedens skole en dag udfordrede eleverne til at lave stjerner med 25 spidser, 17 med en firkantet fod og otte med en trekantet. Siden er denne stjerne blevet symbol på lys, håb og glæde for tusindvis af mennesker.

Erik Baun håber, stjernen også vil give håb og vejledning til den opvoksende generation:

– Morgenstjernen fortæller om det håb, vi har i Jesus Kristus i forventningen om hans komme. Det håb skal vi værne om i både forkyndelse og oplæring af børn og unge. At vi har en ledestjerne, som fører til Jesus, som altid giver håb, siger Erik Baun. Erik Baun var generalsekretær for Brødremenighedens Danske Mission fra 2007 til 2014.

Siden har han engageret sig som frivillig i salget af adventsstjerner, som er med til at finansiere udsendelse af missionærer og støtte til kirker og sundhedsprojekter i bl.a. Albanien, Vestbredden i Israel, Tanzania og DR Congo.

Læs mere på adventsstjerner.dk