Oasehøjskolen lukker

– Det har ikke været let at starte en ny højskole i en tid med corona og stigende energipriser, erkender forstander Jakob Bjerrum Swartz.

”Vi er brandærgelige over, at vi har en højskole, som alle elever er glade for at gå på, men som vi samtidig, trods ihærdig indsats, ikke kan tiltrække nok elever til for at sikre skolens fortsatte drift.”

Det udtaler skolens bestyrelsesformand Michael Sjælland.

Den triste nyhed om lukningen af Oasehøjskolen i Kjellerup kom den 22. december i form af en pressemeddelelse. Lukningen af højskolen foregik på selvsamme dag i forbindelse med afslutningen for det seneste elevhold.

Fire år med Oasehøjskolen

I fire år har Oasehøjskolen virket som kristen højskole på Oustruplund ved Kjellerup. Flere hundrede elever har på korte og lange kurser fået fællesskab og erfaringer for livet, men desværre har elevgrundlaget ikke været stort nok til at sikre en stabil økonomi for højskolen. Bestyrelsen har derfor med stor beklagelse set sig nødsaget til at lukke skolen, hedder det i pressemeddelelsen.

”Bestyrelsen og jeg vil gerne takke alle medarbejdere for at have skabt og kæmpet for en unik højskole lige til det sidste. Vi er også taknemmelige for kreditorer, der har troet på projektet, og for samarbejdet med Silkeborg Kommune omkring etablering af skolen på Oustruplund. Der skal også lyde en varm tak til lokalsamfundet for at have budt os velkomne i Kjellerup,” udtaler Michael Sjælland.

Corona og dyr energi

”Jeg er ked af, at vi desværre ikke kan fortsætte med at drive Oasehøjskolen. Det har været en fantastisk rejse at være med på, og vi ser tilbage på skønne stunder med elever, der har fået deres livs oplevelse her på højskolen. Det er selvfølgelig dybt frustrerende at have en højskole, som alle elever er rigtig glade for, men hvor vi ikke har kunnet tiltrække nok nye elever, selvom vi har gjort alt, hvad vi kunne. Det har selvfølgelig ikke været de bedste betingelser at starte en ny højskole under med corona de første par år og stigende energipriser i år. Men jeg er stolt af, at alle medarbejdere har gjort alt hvad de kunne for at opbygge højskolen og kæmpet til det sidste. At det ikke er lykkedes, er der ingen, der er mere kede af, end vi er,” udtaler antropolog Jakob Bjerrum Swartz, som kun nåede at være Oasehøjskolens forstander gennem to år.

Mindevæg på facebook

Højskolens elever får nu mulighed for at sige pænt farvel til deres gamle skole via en mindevæg.

”Vi laver en mindevæg på Oasehøjskolens facebookside, hvor du kan dele dine minder og gode oplevelser om skolen. Vi håber, at I vil være med til at vise, hvilket aftryk skolen har sat i mange menneskers liv, så vi sammen kan få sagt farvel til skolen,” skriver Oasehøjskolen i pressemeddelelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: