En uge med bøn i hele Danmark

Tværkirkelig fælles bøn i mange danske byer.

”Glæde” er temaet for Bedeugen den anden uge i januar i hele verden. Her er en illustration fra den engelske hjemmeside.

Hver år i den anden uge af januar holdes der en bedeuge i evangeliske kirker i hele verden.

Det specielle er her, at kristne fra forskellige kirkelige retninger går sammen om at bede for samfundet, kirken og kristen mission. Dette år begynder bedeugen den 8. januar og slutter den 15. januar. Temaet for dette år er: Glæde!

Den danske afdeling af Evangelisk Alliance har lavet et hæfte Bedeuge2023, der kan bruges som guideline for otte dages bønnemøde.
Hæftet indeholder for hver dag dagens tema, bibelord, tekst til refleksion over temaet og forslag til bedeemner.

Hæftet kan downloades eller bestilles på hjemmesiden www. evangeliskalliance.dk.

Glæde skal være et kendetegn

I folderen forklarer formanden for Evangelisk Alliance, hvorfor man har valgt ”Glæde” som tema.

– I Bibelen er glæden et kendetegn på den troende og dermed på menigheden. Det er mere end en følelse. Det er en livskvalitet, siger formanden for Evangelisk Alliance, Thomas Bjerg Mikkelsen.

– Glæden i Herren er en grundlæggende tilstand af tillid, håb, en indre styrke, men også en længsel efter Gud. Det skal vi huske på, når vi i år samles til fællesbøn og lovsang under temaet glæde. For det betyder, at alle kan være med. Det gælder også dig, der måske er ramt af depression, har fejlet stort eller måske gennemlever en stor sorg – og derfor har svært ved at finde ind til glæden, siger formand for Evangelisk Alliance, Thomas Bjerg Mikkelsen.

Kernen i kristen glæde er tillid og håb

– Vi stoler på, at Jesus netop kom til verden for at redde vores fortabte liv. Vi har tillid til, at han vil bære os gennem hårde tider, gennem prøvelser, gennem sorger. At han vil vise os nåde – også når vi ikke føler det. Det udelukker ikke, at kristen glæde har noget også med følelser at gøre.
Derfor må vi også have lov til at lade glæden få frit løb, når vi igen i år samles til fællesbøn i Evangelisk Alliance, fortsætter Thomas Bjerg Mikkelsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Inspiration til bøn hele året rundt

Det behøver ikke kun at være en uge om året, man samles til bøn. Hver måned kan man finde inspiration til bøn på facebooksiden »Skal vi stå sammen og bede for Danmark?«.

Evangelisk Alliance er et bredt forgrenet fællesskab, der i alt tæller ca. 500 mio. kristne over det meste af verden. Evangelisk Alliance er i løbende kontakt med både det europæiske netværk European Evangelisk Alliance (EEA) og det globale netværk World Evangelisk Alliance (WEA)

Bøn og handling

I Mattæus evangeliet kapitel 6, taler Jesus om at give, at bede og at faste som tre selvfølger af vores kristen tro. At bede og at give er ligesom de to sider af en mønt. Vi praktiserer vores tro med handlinger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Evangelisk Alliance bruger hvert år bedeugen som anledning til at samle ind til Evangelisk Alliances arbejde i Danmark og internationalt. Hvert år udvælger de et vigtigt projekt, som de særligt støtter det pågældende år. I 2023 vil indsamlingen primært gå til arbejdet blandt forfulgte kristne i Myanmar. Lokalt kan man evt. samle ind til en anden sag.

Hvor kan man deltage?

Ofte holdes bedeugen i en by på skift i de forskellige kirker og missionshuse.
På Evangelisk Alliances hjemmeside kan man se, hvor man mødes i en række byer. Listen er dog slet ikke fuldkommen, da alle ikke har indberettet. Så tjek lokalt, hvor der holdes bedeuge.
Men disse byer er nævnt:
Esbjerg
Fredericia
Frederikssund
Gjern
Grindsted
Helsingør
Herning
Holstebro
Kolding
Nykøbing Falster
Odense
Rødovre, Valby, Vanløse
Taastrup
Vejle
Aalborg
Aarhus

Desuden er vi vidende om, at der i hvert fald også holdes bedeuge i disse byer:
Haderslev, Varde, Christiansfeld, Ikast, Taastrup, Valby, Roskilde, Brande og mange andre steder.