’Vi kan skabe lys i mørket’

Julens budskab inspirerer os, siger generalsekretæren i Mission Øst.

Betina Gollander-Jensen

Julens budskab inspirerer os til at hjælpe mennesker, der er ramt af krig, konflikt og katastrofe, skriver Betina Gollander-Jensen, generalsekretær i Mission Øst.

Hun minder om Esajas’ profetier i lyset af krige og konflikter i lande som Afghanistan, Nigeria og Ukraine: ”Det folk, som vandrer i mørke, skal skue så stort et lys; lys stråler frem over dem, som bor i mulmets land,” skrev profeten Esajas for 2700 år siden.

– Der er stadig mørke over millioner af mennesker i dette øjeblik, fastslår generalsekretæren. Men der er også lys i julens budskab om ”Et barn er født os, en søn er os givet…”, som peger på Jesu fødsel julenat.

”Selv sagde han til sine disciple og til os alle: ”I er verdens lys!” Det inspirerer os til at tænde lys i mørket hos dem, der lider under krig, konflikt og katastrofer.

Det gør vi blandt andet ved at hjælpe ukrainske familier med at forberede evakuering fra krigsområder. Det gør vi fx ved at uddele penge til mad i Nigeria, sikre rent drikkevand i Afghanistan, afbøde klimakatastrofer i Nepal, oplære i selvforsørgelse i Syrien og give børn med handicap en chance for udvikling i Tadsjikistan,” påpeger Betina Gollander-Jensen.
Generalsekretæren udtrykker stolthed over, at Mission Øst viser kristen tro i konkret handling:

– Vi er drevet af værdier, der kan opsummeres i to ord: næstekærlighed og barmhjertighed.
Sammen kan vi sprede lyset til mange flere. Så profetien går i opfyldelse, og det bliver jul igen i dag: ”Det folk, som vandrer i mørke, skal skue så stort et lys…” slutter Betina Gollander-Jensen.