Alsidig forkynder får nyt embede

Jørgen Johansen er udlært flymekaniker, præst – og tryllekunstner. Foto: Viborg Stift

Jørgen Johansen skal fra 1. februar være sognepræst i Snejbjerg, Studsgård og Haunstrup pastorat i Viborg Stift.

Den 63-årige præst blev udlært som flymekaniker på Flyvestation Skrydstrup og blev klarmelder på F-16. I december 2009 tog han teologisk embedseksamen i Haderslev Stift efter ’undtagelses-reglen’ og kom derefter til Hejnsvig som sognepræst fra 1. sep. 2012. Jørgen Johansen præsenterer sig selv på Viborg Stifts hjemmeside med ordene:

”Troen blev personlig for mig i 1979 gennem det kristne arbejde blandt alkoholikere og narkomaner, Quo Vadis i Kolding. ”Jesus, hvis du virkelig er til, så må du gerne have lov til at komme ind i mit liv!” . Det blev den bøn, der reddede mit liv og gør, at jeg har søgt som sognepræst i Snejbjerg, Studsgård og Haunstrup sogne. For mig er det mere end et job. Jeg kommer som en præst med 10 års erfaring, der på alle mulige måder ønsker at være tilgængelig og være en del af de samfund, jeg bor i.”

Jørgen Johansen er gift med Sigrid , og de har tre voksne børn. Han blev færdig som teolog i 1992 fra London Bible College. Sognepræsten beskriver sig selv som en passioneret tryllekunstner, der tager ud og optræder, samt en inkarneret veteranbils-entusiast. Han fastslår også, at han brænder for at møde mennesker med evangeliet i ”hjertehøjde”.