KA-direktør Karsten Høgild 60 år

Karsten Høgild, direktør i Arbejdsgiverforeningen KA gennem næsten 25 år, fyldte 60 år torsdag den 12. januar 2023.

Karsten Høgild

Karsten Høgild er direktør i Arbejdsgiverforeningen KA og branche- og arbejdsgiverforeningen KA Pleje. Mens KA kæmper for valgfrihed på arbejdsmarkedet, arbejder KA Pleje for at fremme valgfriheden på ældreområdet. De to foreninger tæller tilsammen godt 1400 medlemsvirksomheder. KA har overenskomst med Det Faglige Hus, mens KA Pleje har med FOA.

Fødselaren kan i år også fejre sit 25 års jubilæum som KA-direktør den 1. marts. Karsten Bøgild må ofte forholde sig til arge modstandere af KA på Facebook, men debatten og dialogen er vigtig, mener han.

”Jeg har ikke noget problem med at stille mig i front for at tage tæskene,” siger Karsten Høgild og fortsætter: ”Jeg gjorde mig klart fra første dag i jobbet, at det her er ikke en popularitetskonkurrence, og derfor har det heller aldrig været vigtigt for mig, om jeg er populær. Det, der er vigtigt, er, om jeg kan trænge igennem, skabe en dialog og kæmpe for sagen på en ordentlig, troværdig og respektfuld måde.”

Karsten Høgild har blandt andet oplevet den sejr, at Arbejdsretten blåstemplede KAs overenskomst i 2003. ”Den dom fik kolossal betydning for os, fordi den var ligesom det etablerede systems accept af os og det, vi laver. Den var med til at understrege, at vi er en troværdig arbejdsgiverforening, der laver ordentlige overenskomster,” siger han.

Karsten Høgild er gift med Gitte, og parret bor i landsbyen Truust ved Silkeborg. Parret har tre voksne døtre, der alle er flyttet hjemmefra.