Finske ledere samles til bønne-brunch

Bøn bliver vigtigere i vanskelige tider. Måske planer for Danmark.

Samppa Lajunen er tredobbelt OL-guldvinder i skiløb.

Finland holder hvert år bønne-brunch for politikere og kristne ledere i erhvervslivet og kirken.

Temaet for bønne-brunchen i Vasa 23. januar i år er ”Tillid til fremtiden – til gavn for samfundet”. Deltagerne er beslutningstagere og influencers i politik, erhvervsliv og samfund. Ledergruppen rummer parlamentsmedlemmer fra forskellige partier. Arrangementet er lukket for medierne for at beskytte deltagernes privatliv. Initiativtageren er erhvervsmanden Fredrik Ekholm, der også er konsul for Israel og Benin i Finland.

– I Finlands historie er betydningen af ​​bøn blevet fremhævet i vanskelige tider. Vi har set, hvordan en nation kan blive hjulpet og nationens retning ændret. Finlands nationale bønne-brunch samler indflydelsesrige mennesker fra erhvervslivet og samfundet for at give mulighed for at skabe venskaber og træffe kloge beslutninger gennem interaktion, hedder det i invitationen. Rødderne er det amerikanske forbillede, National Prayer Breakfast. Det går tilbage til depressionen i 1930’erne i USA, hvor en gruppe forretningsmænd samledes for at bede for deres forretningsforbindelser, der var i nød. Siden 1953 har alle amerikanske præsidenter talt ved bønne-brunchen i USA. I dag afholdes der bønne-brunch i over 70 parlamenter rundt om i verden.

Initiativtageren er erhvervsmanden Fredrik Ekholm, der også er konsul for Israel og Benin i Finland.

Bønne-brunch i Danmark?

I ledelsen for Bedehus Danmark har man flere gange talt om at arrangere en bønne-brunch også i Danmark, fortæller Bent Christiansen. Der er dog ikke afgjort noget endnu. Bedehus Danmark holder sin årlige bedeuge på højskolen Acts i Kolding i uge 5 med en række talere.