Kirke tilbyder optankning i ’ulvetimen’

Valgmenighedspræst for Bykirken, Henrik Højlund

I Ulvetimen inviterer Bykirken i Århus til samtaler om tro, samvittighed, skyld og skam.

– Vi prøvede konceptet af for første gang i efteråret, og det gav os lyst til at fortsætte, fortæller valgmenighedspræst i Bykirken Henrik Højlund.

En række kirker er forbundet med ”Kirketorvet” på gågaden lige ved Århus banegård, hvor masser af mennesker færdes hver dag. Stedet åbner kirken for mennesker udenfor.

– Vi er blevet udfordret til at byde ind med en ”vagt” på Kirketorvet. Vores forventning er, at de, der kommer, fristes til at tage ikke-troende venner med. Det ligger lige midt i aftensmaden, så vi spiser en sandwich sammen. Derfor kan man godt nå med til en optankning mellem dagens arbejde/studium og andre gøremål om aftenen.

– Vi går efter optankning af både hjerne og hjerte, fortæller Henrik Højlund med henvisning til det lille ordspil.

– Vi vil tanke tanker op og gør det med fællesskabets særlige energi og styrke.

– Folk har spurgt, om vi ikke vil bringe to specielle temaer på banen, som nok er lidt mere indadrettede, fortæller han med henvisning til emnerne 7. og 21. februar om ”Katolsk eller luthersk kristendom – pro og contra” og temaet ”Nej til kvindelige præster – no go eller go go?”
På de tre første tirsdage i marts er optankningen mere udadvendt med ”Den dårlige samvittighed”, ”Skyld og skam” samt ”Kan man tro på Gud i 2023”.

Der er indkaldt katolikker og folkekirkemedlemmer, en psykolog, professor, 3K- og teologistuderende til at få tungen på gled med oplæg til samtaler. Hver gang mødes man i Kirketorvet, Ryesgade 28a kl. 17.30-19.30. Optankning er for hvem som helst med hvilken som helst tro eller ikke-tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen: