Mange iranere ser Jesus i drømme

Syner og drømme tillægges meget større vægt i Mellemøsten end i Vesten, forklarer en iranskfødt præst.

– 90 procent af de kristne fra iransk og afghansk baggrund har oplevet et livsforvandlende møde med Jesus, enten i en drøm eller et syn, fortæller pastor Lazarus Yeghnazar, der er grundlægger af NGO’en Transform Iran.

– Mange bibelske personer oplevede at få drømme fra Gud. I vor tid oplever især mange iranere, at Jesus viser sig for dem i en drøm, og det forvandler deres liv.

Det fortæller grundlæggeren af organisationen Transform Iran ifølge CBN’s Faithwire.

’En mand i hvide klæder’

Mange i de iranske undergrundskirker har haft drømme om Jesus, og derfor vokser menighederne, selv om kristne i Iran oplever alvorlig forfølgelse, påpeger pastor Lazarus Yeghnazar. Hans organisation, som forkynder evangeliet og planter nye kirker, møder mange konvertitter, som har haft drømme om Kristus.

Og drømmene betyder meget for disse nye kristne. “De kan slet ikke stoppe med at tale om det. Derfor foregår der en alvorlig og brutal forfølgelse,” forklarer Yeghnazar. “[Troende vil fx sige] ‘Jeg så i et syn en mand med hvide klæder, som havde et kors på skulderen eller på sit hjerte, og han sagde: Jeg er Jesus.’”

Særlig åbenbaringsform

Mens vestlige kristne ofte oplever at møde Jesus, fordi andre fortæller dem om ham, er det ofte drømme og visioner, som gør evangeliet levende for mennesker i Iran, understreger Yeghnazar. Han nævner mange bibelske eksempler på, at Gud kommunikerer gennem drømme.

– I Vesten vil vi have alt til at være håndgribeligt og noget, vi kan verificere og kontrollere. Men for folk i Mellemøsten har drømme og syner en helt anderledes betydning. Drømme får folk i Iran til at vågne med koldsved og ryste, forklarer Yeghnazar. Han peger samtidig på, at Gud har åbenbaret sig og vejledt mange bibelske personer gennem drømme, fx Abraham, Moses, Daniel, Josef, jomfru Maria og apostlen Peter.

90 % har haft drømme

Ifølge præsten bliver mange overraskede over, hvor få vesterlændinge, der oplever, at Gud taler gennem drømme, sammenlignet med situationen i Mellemøsten. Han forklarer det således:

“I enhver forsamling af iranske eller afghanske kristne kan man spørge: ”Hvor mange af jer har haft drømme eller syner, som har berørt jer eller ligefrem har ført til en forvandling for jer?’ Så vil 90% række hånden op,” fortæller Lazarus Yeghnazar. Men situationen er helt anderledes i Vesten, hvor præsten sammenligner med menigheder i USA:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hvis du spørger folk i en kirke i Wisconsin, eller Maryland, eller Boston: ‘Hvor mange herinde har taget imod Jesus på grund af en drøm?’ så vil de svare: ‘Hvad er en drøm?’”

Transform Iran

Transform Iran (tidligere ”222 Ministries International”) startede i 1991, hvor præsteparret Maggie og Lazarus Yeghnazar oplevede at få et kald fra Gud. Siden da er over 100.000 blevet disciple af Kristus, og NGO’en har trænet tusinder af ledere til menighederne.