Rygter om en enorm vækkelse

Af Jenis av Rana Færøsk læge og politiker. Fhv. udenrigs-, undervisnings- og kulturminister for Færøerne.

En af de mest passionerede evangelister, verden har oplevet, er tyske Reinhard Bonnke. I 50 år, til sin død i 2019, berettede han og den Hellige ånd om vennen Jesus med så stor kraft, at mennesker i et svimlende milliontal mødte Frelseren og fik deres liv forvandlet.

Jeg oplevede Reinhard på en EuroFire konference i 1987, hvor blandt andet bønnekæmpen Suzette Hatting og evangelisten Benny Hinn også deltog. Oplevelsen i Frankfurt var livsforvandlende. Jeg finder styrke i at læse Reinhards biografi, “Living a life of Fire”! I et af kapitlerne fortæller Reinhard om sin oplevelse med unge David.

På vej hjem fra en crusade, alene i bil på mørke og smalle græsveje i det nordlige Sydafrika, spinger en ung teenager pludselig ud af mørket foran Reinhards bil. Overrasket standser Reinhard, og teenageren fortæller begejstret om sin omvendelse tidligere på aftenen. Og han beder om forbøn, “så også jeg kan opleve de undere, du har berettet om på møderne”.

Efter en intens forbøn forsvinder David igen ud i tusmørket – og Reinhard fortsætter sin køretur. Efterhånden når rygter om en utrolig vækkelse i de nordlige Sydafrikanske stammeområder Reinhard’s ører. Langt ude i det bare ingenting virker Herren på ufattelig vis, og i spidsen for dette står en ukendt ung dreng.

Så pludselig, et år efter oplevelsen, får Reinhard uventet besøg. Den besøgende er ukendt for Reinhard, indtil David begejstret minder sin mentor om deres bønnemøde i tusmørket på landevejen. Og han fortæller om de “vanvittige” oplevelser, han har haft sammen med Jesus. Morgenen efter mødet med Reinhard nåede David hjem til sin stamme.

Lidt uden for bebyggelsen mødte han en ung kvinde bærende den ene af sine to døende sønner i armene. Døende af “black fever”. Da vågnede Den Hellige Ånd i unge David, og med autoriteten i Jesu navn gik han imod den død og ødelæggelse, hans samfund var plaget af. Kvindens døende søn vågnede på stedet til live igen, høvdingen kom for at se, hvad der skete, og dennes forkrøblede datter var den næste, som samme morgen oplevede helbrederen Jesus i aktion.

Halleluja! “Og,” fortalte David,” siden du for et år siden bad for mig, har jeg hver eneste dag fortalt det, du lærte mig om Jesus, og jeg har bedt – og vi har oplevet under efter under. Og nu er Jesus Herre over ikke blot vores stamme, men over stamme efter stamme i vid omkreds”.

Resultatet af et desperat ønske fra en tilfældig ung mand blev starten på en vækkelse, som bredte sig som ringe i vandet og forvandlede samfund efter samfund i et fattigt og af djævelen plaget land – Halleluja! Guds rige fattes desperate mennesker! Mennesker, som vil ofre alt i en hunger efter at opleve den rigdom, som Himmelen har til os og alle dem, vi er placeret iblandt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lad os lægge vores liv i Jesus’ hænder og desperat bede Ham om at bruge os til at bringe Hans livsforvandlende budskab til en døende verden.